מקומי-טלי קינסטלר

 

 

 

 

 

הכניסה לקריית טבעון וחצייתה דרך רחוב האלונים ואחריו רחוב השקדים

נדמית לי כמו מסע אל רחובות ילדותי, אי שם בשנות השבעים.

נכון...הבתים גדלו, הרכבים ממלאים את הכבישים, עסקים חדשים...

 

 

אבל איפה עוד בעולם כולו תוכלו למצוא גלנטריה?

עם השלט המקורי מבחוץ והבלאגן המתבקש מבפנים

אז נכנסתי אל החנות הקטנה וקניתי לי שרוך תחרה ע"פ מידה וארבעה כפתורים,

כדי להיזכר בסבתא ובשמלות שהיא תפרה לי פעם ובשביל לחייך אל מר מנדלוביץ.

 

 

 

 

לאורך הרחובות שלטי חוצות שמרחיבים לי את הלב,

מישהו ממש ממש מצייר את השלטים שבוע אחר שבוע ויש גם מי שמטפס ותולה.

נעים לי לראות שלט עם נשמה, לפעמים בשגיאות כתיב, לפעמים קצת עקום

יותר מאשר זה שאני פוגשת במקומות אחרים בפונט מדוייק על לוח מואר ומנצנץ.

 

יכול להיות שבכל ישוב אחר יש יותר סדנאות, חוגים וקונצרטים

אבל בגלל שהשלט מצוייר ביד זה מרגיש לי כמו הזמנה אישית לאירוע שכונתי,

אלה בדיוק הדברים שבונים קהילה. וגם עסקים קטנים.

בטבעון יש הרבה עסקים קטנים ומקומיים, חלקם מופעלים בבתי התושבים

וחלקם במרכז הקטן ומסביב.

קהילה ועסקים מקומיים, זו הסיבה שהגעתי לכאן.

 

 

אני נוסעת עם ארגז ירקות אל הקייטרינג של טלי קינסטלר,

שמעתי שטלי מפעילה קייטרינג מקומי ששווה להכיר, אז באתי.

 

 

 

הופתעתי לטובה כשגיליתי שהגעתי לביתה הפרטי של טלי ולא למטבח נירוסטה שלייפלק מדוגם.

צנצנות עם קטניות, דגנים, תבלינים, סירים, חותכנים, מסננות...

לונה פארק אקסטרים בשביל הירקות האהובים שקטפתי הבוקר מהחווה.

 

טלי ואחותה גלית, קיבלו אותי בחיוכים ותוך שניות רוקנו את הארגז והתחילו לעבוד.

לא לעבוד- לתקתק.

לא לתקתק- להישאב.

לא להישאב- להתרגש.

 

טוב. לא מוצאת את הניסוח אבל מה שקורה שם זה הכל ביחד,

מחול מרהיב, מרוכז ומלא שמחה, מתואם קשר עין, קרביים, ידיים

בין שתי אחיות מבשלות.

הכל מרגיש רגוע ואיכשהו תוך דקות תבניות נכנסו ונשלפו מהתנור,

המערבל עירבל, הירקות נחתכו, הבצק נמתח והריחות אפפו את הבית כולו.

 

 

אז מה היה לנו?

 

ירקות מגולגלים בדפי אורז

דפי אורז שגלית טבלה במים, הניחה על מגבת וגילגלה לתוכם

גזרי בזיליקום, מקלות גזר, פסי בצל ירוק, מקלות מלפפון, מקלות פאפאיה,

נבטי חמניות, נבטי קייל, נבטי ברוקולי ואגוזים קלויים, מתובלים ושבורים.

לצד הגלילים הונחה צלוחית רוטב סויה מתובל בשום, כוסברה וצ'ילי.

 

 

______

 

פרוסות שומר צרובות

על מחבת לוהט, משוזפות במלח, עשבי תיבול ונגיעת מייפל

פשוט ושווה!

________

 

ממרחים טעימים שכיף שיש במקרר

ממרח פלפלים קלויים ואגוזים
3 פלפלים אדומים קלויים וקלופים
1/2 כוס אגוזי מלך קלויים כ- 10 דק על 160 מעלות.
3 כפות שמן זית
מיץ מחצי לימון
3/4 כפית כמון
1/2 כפית פפריקה מעושנת
מעט צ׳ילי טחון
1/2 כפית מלח

טוחנים הכל המעבד מזון עד ליצירת ממרח.
טועמים ומתקנים תיבול.

ממרח ירוק חריף
ממרח מירוקי העונה.
מעולה בכריכים, עם קצת יוגורט כבשים כמטבל, על דגים.
עם כוסברה, בזיליקום, זעתר, פטרוזיליה, נענע...
2 צרורות ירוקים
שן שום
פלפל ירוק חריף מנוקה מהגרעינים
מיץ מלימון
״פס״ מקליפת לימון
שאלוט ( אפשר גם חצי בצל קטן)
1/2 כפית דבש
1/2 כפית מלח
1/2 כוס שמן זית
טוחנים הכל חוץ משמן הזית במעבד מזון.
מוסיפים את שמן הזית בזליפה איטית.
מעבירים לצנצנת נקייה, מכסים במעט שמן זית ושומרים במקרר.
_______

מאפה קיץ מבצק שנח לקראתי כמה שעות


מאפה קיץ מקמח כוסמין
3 כוסות קמח כוסמין מלא או 70%
1/2 כפית שמרים יבשים
3/4 כפית מלח
3 כפות שמן זית או חמאת ג׳י
בין כוס לכוס וחצי מים

מערבבים בקערה את החומרים כ-3 דקות,
לא חייבים במיקסר, ואין צורך בלישה.
מכסים במגבת, מניחים ל 6-8 שעות בטמפרטורת החדר.
בשלב הזה ניתן להכניס את הבצק למקרר לעד יומיים.

מרדדים את הבצק על משטח מקומח וקורצים עיגולים.

*מילוי ירקות קיץ
הכמויות פה הן לפי העדפה, הכל עובד...
למי שמתלבט אפשר פשוט להתחיל עם כוס מכל ירק.

קוביות חצילים
עגבניות שרי חצויות
עגבניות בשלות חתוכות לקוביות
בצל חתוך לקוביות
3-4 שיני שום
אפשר גם קוביות של דלורית או דלעת
1/4 כוס שמן זית
אורגנו
מלח פלפל

מערבבים בקערה את הירקות עם קצת שמן זית ומלח גס
ומניחים במחבת ברזל או פיירקס.
אופים על 180 מעלות עד שהחצילים מתרככים.

 

כשעה

 

ממלאים בכף מהמילוי, מפוררים מעט פטה עיזים ומקפלים לחצי.
מברישים מעט שמן זית מעל ואופים כעשר דקות על 180 מעלות.

______

 

על עדשים שחורות שבושלו בסיר לחץ עם עשבי תיבול

נזרקו הירקות הקלויים שלא נכנסו לתוך המאפים וגם תוכנו של חציל קלוי

והוגשו עם כף יוגורט עיזים.

 

ולרענון הרעננות סלט של שתי דקות מנבטים שונים, פרוסות שומר ופרוסות מלפפון.

 

___________________

 

טלי מבשלת אוכל ביתי, מקומי, עונתי, טעים טעים!!!

חומרי הגלם איכותיים והיא לא מתפשרת עליהם,

המזווה שלה גדוש שמנים אורגניים משובחים, קטניות, דגנים, קמחים....

כלי ההגשה הפרטיים והמקסימים שלה בסגנון וינטאג' משוק הפישפשים או מירושות.

הצצתי על אלבומי אירועים ושאלתי על פנסי הנייר היפים התלויים על העצים

והן ענו לי שגלית מכינה אותם בעצמה(!!!)

השולחנות באירועים מקושטים בנגיעות אישיות. קסם.

 

גם אם טלי תכננה תפריט ובנתה מסגרת עבודה מסודרת

היא תמיד תוסיף על הדרך נגיעה אינטואיטיבית של הרגע

כי היא יצירתית וכי חומרי הגלם מדליקים אותה

וכי חשוב ונעים לה לשמח את האנשים שהיא מאכילה.

זה הופך את האוכל שלה לאישי, למדויק אבל לא מעונב מידי.

 

היא סיפרה לי שכשהאירועים בחצרות או בבתי האנשים היא אוהבת

לבשל במטבחים הפרטיים כי זה מייצר אינטימיות וקשר חם.

טלי אוהבת להיפגש לפני האירוע לפגישה קצרה ולא מחייבת

אם הארוע מתקיים בבית, זו הזדמנות עבורה לקבל תמונה ראשונית של המקום,

אבל בעיקר להכיר את האנשים. היא אמרה לי שאפשר ללמוד המון מפגישה עם אנשים,

מה הם אוהבים, איזה מבט יש להם כשאומרים שוקולד או חריף או כוסברה...

היא מבררת העדפות, מציצה אל המטבח, אבל בעיקר מתחילה לחבב את האנשים,
זה קורה באופן טבעי בפגישה בבית ומקל על בחירת התפריט שיתאים להם וישמח אותם.
אין "סגנון" אחד אלא תפריט מותאם וזה מה שהכי אהבתי אצל האחיות
שאחרי שהחלפנו כמה משפטים הן בישלו לי בדיוק מה ששלח אותי לדרכי חזרה לשדה
על בטן מלאה וקלה ועם חשק לעוד...כמו שאני הכי אוהבת.
הנה הרחבתי את הקהילה שלי- היה נעים וטעים להכיר חברות חדשות ואלופות!

 

אפשר למצוא אותן גם בפייסבוק:

טלי קינסטלר קייטרינג

 
טוב השדה - הארגון לחקלאות ביולוגית אורגנית בישראל

אגריאור - פיקוח ואישור של תוצרת ומוצרים אורגנים

מדינת ישראל - משרד החקלאות ופיתוח הכפר