ימי האבקה

 

 

 

שיאו של האביב, עונת הפריחה, חרקים מעופפים ומזמזמים סביבנו

 

 

הימים בהם אפשר לעקוב אחר התיאום והתזמון המושלמים בין הצמחים והמאביקים,

שעות הפריחה מתואמות בדיוק לשעות פעילות החרקים,

 

 

משך הפריחה מבטיח את מספר ביקורי המאביק הנחוץ בדיוק,

הפרח פתוח מספר דקות עד מספר שעות ביום, בדיוק כשהמאביק מחפש אותו.

 

 

מבחינת המאביק הפרח הוא קערת המזון המועדף עליו,

 

 

מבחינת הפרח המאביק הוא שיבטיח את המשכיותו, ביקוריו יביאו ליצירת זרעים.

 

על הצמח לשווק עצמו למאביקים, תפרחות מרשימות וריחניות מבטיחות בטן מלאה

וסביבנו חגיגת פריחה וחרקים שבעים ומאושרים.

הצבע השולט הוא הצהוב ובגן הירק המשפחה השולטת היא משפחת הדלועים-

מלפפון, דלעת, דלורית, דלעת ערמונים, דלעת יפנית, מלון....

 

בכדי להפרות פרח ממשפחת הדלועים על הדבורה המאביקה לבקר בשעות היום בפרח הזיכרי

(קישוא)

 

ולאחריו להתפלש בפרח הניקבי

(קישוא)

 

 

אחר הצהריים הפרחים ייסגרו והדבורים ישובו לקן.

פרח זכרי סגור (דלעת ערמונים)

 

פרח נקבי סגור (דלעת ערמונים)

 

 

הפרח הנקבי גדל בצמוד לשחלת הפרי ואם לא תתבצע ההפריה השחלה תתנוון ולא תתפתח לפרי

 

 

וברוב המקרים על שיח אחד אפשר לעקוב אחרי כל שלבי ההתפתחות

 

 

משפחת הדלועים אוהבת את האביב, השילוב בין הלילות הקרירים לימים החמים מיטיב עימה

וקצב גדילת הפרי הוא כל כך מהיר שלפעמים עלינו לקטוף מאותו שיח פעמיים ביום

כי הפרי גדל כל כך מהר שאנחנו מפספסים קטיף...

בזמן הקטיף למדתי מסוקט משהו חדש, נפלא ופשוט שאני לא מבינה איך לא חשבתי עליו לבד...

 

 

 

 

את שאריות הפרי, זה שגדול מידי או פגוע אנחנו תמיד זורקים בשבילים בין הערוגות

מתוך ידיעה שחלקו ישמש מזון לבעלי החיים ורובו יתפרק אל תוך הקרקע ויזין את האדמה.

 

 

אבל סוקט מקפיד לפרוס את הקישואים לפני שהוא משליך אותם

 

כששאלתי אותו לפשר העניין הוא ענה לי שהפרי מלא במים

וביום כזה חם, לחרקים הקטנים מסביבנו זהו נווה מדבר!

 

 

מאחלים שבוע של אהבה לכל בעלי החיים הנפלאים שחיים כאן לצידנו!
נגה והאני-בי משתובבות בערוגות הגזר

 
טוב השדה - הארגון לחקלאות ביולוגית אורגנית בישראל

אגריאור - פיקוח ואישור של תוצרת ומוצרים אורגנים

מדינת ישראל - משרד החקלאות ופיתוח הכפר