שבוע אפונת השלג

 

כמה דקות לפני הקיץ השדה מפנק אותנו במראות, בריחות, בקולות, בטעמים עזים

כנראה כדי להשאיר אותנו עם זיכרונות טובים עד לסתיו הבא

 

הקיץ עדיין רך ולפני שהוא צולה ול-דאן את הירקות ואת צמחי הבר

אנחנו נפרדים בטעימות אחרונות של ראשד, סילקה, רוקט, חומעה, כף האווז, שומר בר

ולחם ערבי שהחוביזה התפיחה עבורנו כל החורף ומגישה עכשיו בכיכרות עגולים מושלמים

מגיעים חרוצים פרוסים ורכים בטעמי ילדות

 

שעות העבודה מתבשמות בריח הפריחה של פרדס הפומליות הסמוך

ועד לצהריים אנחנו אפופי ניחוחות

נימפית החורשף מגיעה להתבשם

 

 

עוד כמה שבועות בודדים רוויי גוונים, פריחות, זימזומים, שריקות

עד שהצבעים ידהו ויתחברו למרבד צהוב, יבש ודוקרני כמו שהקיץ יודע לארוג

 

 

הנחשים יוצאים עכשיו, צמחי הבר והקוצים גבוהים וסבוכים,

הזמנו את עדר הכבשים השכן ליהנות מביסים אחרונים של שפע ולנקות עבורנו את המעברים

 

כבר שבועיים שאנחנו עסוקים בשתילות, בזריעות, בקטיפים

שתילי הקיץ הצעירים והרכים נהנים בימים מעירסול קרני השמש ובלילות מליטופי הרוח הקרירה

אלו תנאים הכרחיים עבורם לעבות גבעולים ועלים, להעמיק ולסעף שורש

כדי להגיע לשיא חוזקם על מנת לשרוד את הימים הלוהטים שעוד מעט יגיעו

אז יהיה עליהם לשאת פרי ולדאוג לכל צרכיו עד לקמילה.

שתיל דלעת

 

 

בסוף החורף שתלנו כמה ערוגות אחרונות של ברוקולי וכרובית, שתילי חורף.

אולי נצליח העונה להגניב עוד מחזור?

התפרחות הקסומות מתחילות להיווצר, אבל תנאי החום מקשים עליהן להתעבות

 

אנחנו מנסים להקל על השתילים וקוטמים עלים ישנים ונמוכים כדי שהאנרגיה תתפנה לערוץ התפרחות.

זוהי עבודת בוקר שקטה ונעימה שאני אוהבת במיוחד,

בעיקר כשאני מציצה מעל עלי הברוקולי

ומגלה שסוקט וטאפ, אלופי העולם הבלתי מעורערים מחייכים מולי בערוגת הכרובית

בוקר טוב!

 

זו העונה בה ירקות חורף נפגשים עם ירקות קיץ וההשקיה נחוצה בימים השרביים

הממטרות בשצף קצף מרעננות את הימים. חלקת תפוחי האדמה

 

השבוע הוא שבוע אפונת השלג-

או אפונה סינית או אפונת סוכר...כך או כך זוהי אפונה טעימה במיוחד וזהו גידול עדין ופגיע,

קל לחרקים לחדור את התרמילים הדקיקים ולטרוף את הסוכריות הירקרקות והלחות שבתוכם

ובנוסף היא מאוד רגישה לקור עז או לחום.

אבל תראו כמה שהיא יפה

 

בשני גלי הקרה, בחורף האחרון, איבדנו אותה ממש בזמן הפריחה ולא הצלחנו להגיע לפרי

ובאותו חורף בדיוק אותו גידול קרס בשלישית אחרי שלושה ימי שרב רצופים.

כך יוצא שאנחנו מצליחים לקטוף בכל שבוע ארגזים בודדים

אך לא מגיעים לכמות שתמלא את כל הסלים השבועיים וגם תפנק את המבקרים בחווה.

 

את האפונה אנחנו מגדלים בכמה בתי רשת המגינים עליה מפני חרקים מעופפים וזחליהם,

לנוחיותה תקענו באדמה קני סוף יבשים הגדלים בשלולית הגדולה הסמוכה לחווה

כך היא מטפסת להנאתה ואנחנו מנשנשים להנאתנו מהמתוק מתוק.

 

 

היא דקיקה וטעימה מאוד טרייה, מעולה גם להקפצות קלות,

לשילוב במרקים ממש אחרי ההרתחה האחרונה ולסלטים.

 

 

גם פרחי האפונה הלבנים המרהיבים נחשבים מעדן ומוגשים לקישוט טעים ומתוק במנות גורמה

 

לסיום מגישים לכם את כל האביב מרוכז בפרח מלפפון על מלפפון צעיר

ומאחלים שבוע יפה וחג פורח

 

 

 

 
טוב השדה - הארגון לחקלאות ביולוגית אורגנית בישראל

אגריאור - פיקוח ואישור של תוצרת ומוצרים אורגנים

מדינת ישראל - משרד החקלאות ופיתוח הכפר