שעועית בקיץ

אפרת סיני כתבה לנו כך:

מה עושים עם שלושת רבעי שקית השעועית הלבנה שנשארה לנו מהחורף?

בגלל שיש לנו שתי בנות טבעוניות אין לנו למה לשדך אותה עד לחורף הבא,

שומרים במקפיא?

......................

 

 

בגלל שאנחנו תמיד לטובת השעועית הרמנו את הכפפה

והכנו חמישה מתכוני שעועית קלים שמתאימים לקיץ ואפילו מאוד מתאימים לטבעוניות שלכם

כי השעועית הלבנה עשירה בסידן, ברזל, מגנזיום ובחלבון איכותי.

אפרת- זה פוסט בשבילך, חגרי סינר.

......................

 

 

לקחנו 750 גרם שעועית (לזה התכוונת בשלושת רבעי השקית?)

השרינו חופן שעועית עם כוס אורז בשמתי מלא לכיממה, עד שתתקמט כהוגן,

באמצע החלפנו מים כמה פעמים.

בזמן ההשרייה לא הוספנו סודה לשתייה שאולי מזרזת בישול אך עלולה לפגוע בויטמין B12.

 

 

 

 

ולשאר השעועית נתנו להתקמט בקערה משלה. גם כיממה וגם החלפנו מים כמה פעמים.

 

 

בישלנו את השעועית בלי האורז בסיר גדול עד שהתרככה אבל לא מידי.

 

 

סלט שעועית לפתיח

לקחנו חופן שעועית מבושלת ומצוננת.

הוספנו עגבניות שרי, פלפל אדום, פלפל חריף, בצל סגול קצוץ דק, כמה עלי בזיליקום,

פילטים של לימון, לא היו לנו זיתי קלמטה- אבל אם היו בטוח שהיו קופצים פנימה.

תיבלנו במלח, פלפל, שמן זית ולימון מוסיף המון. יצא טעים ורענן.

 

 

אופציה נוספת לסלט- לקצוץ פטרוזיליה, בצל ירוק, זעתר, בזיליקום, כוסברה (למבינים),

קצת נענע, עגבניות מיובשות. להוסיף חופן שעועית מבושלת, שמן זית, מלח, פלפל, לימון.

 

 

 

 

תבשיל/ממרח שעועית

זילפנו לסיר שמן זית בנדיבות ועוד קצת ועוד....לא להתבייש.

חתכנו לפרוסות גסות מה שהיה (כי מותר לשחק ולשנות). מה היה?

סלרי שורש, שומר, עגבניות בשלות, שום, בצל, גבעולי מנגולד, פרחי זעתר וכוס שעועית מבושלת.

תיבלנו במלח, פלפל, פפריקה, פלפל חריף כי אנחנו אוהבים.

שמנו על הכיריים על אש בינונית כחצי שעה ואחר כך על אש קטנה כדי שרוב הנוזלים יצאו.

 

אחרי כחצי שעה הכל מתאסף כדי תבשיל טעים טעים שהגשנו לילדים לצד תפוחי אדמה אפויים

 

 

 

 

אם ממשיכים לצמצם על הכיריים הופכים הכל לממרח מעולה

שבא מושלם בשבת בבוקר על טוסט עם נגיעות פלפל חריף, פרוסת עגבנייה ולימון.

 

 

 

 

 


פירה שעועית

בישלנו סלרי שורש עם שעועית. הוספנו שמן זית, מלח וריסקנו. פירה אצילים!

 

 

 


מרק שעועית שטעים חם בחורף ומעולה פושר בקיץ על המרפסת

בקצת שמן זית הקפצנו שומר, תפוח אדמה, בצל, עגבניות, שום ושעועית

(אלה הירקות שהיו לנו היום במקרר, אפשר לשחק לפי מה שאוהבים)

 

 

הוספנו מים, טימין, מלח, פלפל, זרעי שומר ואניס, נגיעת קינמון וג'ינג'ר, ריסקנו במוט טחינה.

זילפנו שמן זית, קישטנו בעלי אורגנו, כמה לימונים מפולטים ופלפל חריף וטרפנו.

 


 

 

 

אורז עם שעועית

בחרנו בבשמתי מלא שהשרינו עם שעועית ושטפנו ושוב השרינו ושוב שטפנו.

בישלנו כמו שמבשלים אורז ועד שהשעועית מוכנה.

האורז צריך פחות זמן בישול והשעועית יותר,

אבל בתבשיל הזה לא היה לנו אכפת שהאורז יתפרק, אז איך שאוהבים.

בסיר נפרד הקפצנו ירקות ותבלינים וערבבנו.

הכנסנו לתנור לכמה דקות כדי שיהיה קריספי. יצא קריספי ויאמי.

 


לסיכום:

היה כיף חיים משוגעים ואתם מוזמנים לאתגר אותנו בעוד שאלות שמחייבות אותנו לטעום.

 
טוב השדה - הארגון לחקלאות ביולוגית אורגנית בישראל

אגריאור - פיקוח ואישור של תוצרת ומוצרים אורגנים

מדינת ישראל - משרד החקלאות ופיתוח הכפר