שאלות מיאיר

אני קונה ממכם סל כל שבוע וחשוב לי לקבל כמה תשובות

אני בטוח שיש עוד לקוחות שירצו לדעת אז אנא פרסמו לכולם.

אני רוצה לקנות ירקות במקום שלא מנצל בכלל את הטבע וללא הנדסה גנטית

חשוב לנו כמשפחה לחיות חיים שלא פוגעים באדמה

המקום האחרון שאנחנו מרגישים שזה לא לגמרי קורה הוא המזון שלנו.

יש לי כמה שאלות

1. האם אתם חושבים שאתם מנצלים את הטבע?

2. איך אתם גורמים לירקות לגדול ואיזה חומרים משתתפים בתהליך?

3. מה השוני בשיטות הטיפול באדמה בינכם לבין חקלאי רגיל?

4. איפה יש בארץ מקום שבו הירקות והפירות לא רק אורגניים אלא גם גדלים פרא בטבעיות ובחופשיות

איפה אני יכול בארץ לאכול בננה טבעית או לחם טוב בלי שהתערבו בטבע?

5. האם אתם משתמשים בהנדסה גנטית?

יאיר מזכרון יעקב

 

כמו תמיד שמחים על שאלות (נשמח גם לעוד!). ננסה לענות פה על הכל-

 

1. האם אתם חושבים שאתם מנצלים את הטבע?

אפשר לומר שכל שיטות גידול המזון הקיימות היום (אורגני, פארמקאלצ'ר, קונבנציונלי, הידרופוני...)

מנצלות במינונים שונים את הטבע: הקרקע, האור, הגשם, החום, הצמחים- כולם כלי העבודה של החקלאי.

אור וחום השמש כמקור אנרגיה, הגשם ואוצרות המים כספקי השקייה, החנקן והחמצן שבאוויר,

האורגניזמים אשר בקרקע כספקי מזון ומצע קיום לשורשי הירק,

בעלי החיים כמאווררי אדמה (מחילות) וכמזבלי ומעשירי קרקע.

עצם העניין שבחרנו לגדל מזון על שטח שבמקורו לא נועד לכך הוא התערבות וניצול

ובכל זאת, כבר אלפי שנים לא הטבע הוא שמחליט אילו צמחים ערבים לחיכנו אלא האדם

ואנחנו ספקי מזון לאנשים.

כחקלאים אורגנים אנחנו לא יכולים להתעלם מהיבטים של אחריות והוגנות סביבתית

ועל כן אנחנו משתדלים שחלקנו בתהליך הוא במינימום הפרעה לגורמי הטבע.

מוטלת עלינו האחריות להשתדל לשמר, לצד הירקות שלנו, את אוכלוסיית הצמחים הטבעית

ולא לפגוע בפוריות הקרקע או באוכלוסיית החי.

יש גם יתרונות להיותנו כאן, בתקופה הזו, ובראשן שימור איזור פתוח ונקי

המושך אליו מינים וזנים רבים של בעלי חיים ומאפשר להם להתרבות ולהתפתח

באיזור שסביבו בנוי ורומס איזורי מחייה, פוריות קרקע וצמחייה מקומית.

אנחנו מודעים לכך שניצול הטבע קיים בכל חזיתות החיים שלנו- הבתים, המכוניות, החפצים, הבגדים...

ובחווה אנחנו עושים כמיטב יכולתנו- החכרנו אדמות שבמקורן יועדו לחקלאות קונבנציונאלית והעשרנו אותן,

אנחנו שומרים על כל בעלי החיים ומעודדים אותם להגיע ולהתרבות, מכוונים לראייה אקולוגית,

משתדלים לחיות בקהילה המשמרת עקרונות דומים לשלנו, להעסיק אנשים שונים ולחייך אחד לשני כל בוקר!

 

מחלצים מבין צמחי הבר ניילונים לחיפוי ששימשו ערוגות מעונה קודמת

לשימוש חוזר בעונה החדשה.

 

2. איך אתם גורמים לירקות לגדול ואיזה חומרים משתתפים בתהליך?

ככה, כמו שתיארנו, ע"י ניצול משאבי טבע טבעיים והמון מים אנחנו מגדלים את הירקות שלנו.

וגם עם שפע אהבה, יראה וכבוד לאדמה, לתהליכים המתקיימים סביבה, למזג האוויר,

לבעלי החיים ולאנשים המלווים אותנו בדרך...בעבודה, בקנייה, בביקור או בחלוקת ידע.

ללא שימוש בדשנים, בהורמונים, בחומרי הדברה, בהמתת בעלי חיים, בהשמדת אוכוסיית צמחי בר..

גם לא בכאלה המאושרים לשימוש אורגני.

נכון, זה יוצר הרבה עבודה, אנחנו ממיינים את התוצרת, הבלאי מחולק לבעלי חיים במשקים בסביבה

והשאר פשוט והכי טבעי ונקי שאפשר לספק לכולנו.

 

מיון ואריזה

 

3. מה השוני בשיטות הטיפול באדמה בינכם לבין חקלאי רגיל?

החקלאי הקונבנציונאלי מכשיר את הקרקע ע"י פינוי הצמחייה הטבעית בחומרים ממיתים,

השמדתה חושפת את הקרקע לפעולות השמש, הגשם והרוח.

הגשם מפורר את האדמה החשופה והורס את המבנה שלה, סוחף את רגביה הפוריים,

השמש מייבשת אותה והרוח נושאת איתה את גרגירי האדמה הפוריים ביותר.

הפיכת האדמה ודישונה בחומרים כימיים פוגעת גם בבעלי החיים שעליה-

מחילות נחשפות לשמש ולאור, מקורות מזון נעלמים, חומרי הדברה ממיתים

והאיזון הביולוגי מופר. עבור בעלי החיים הנותרים זוהי אדמה דלה בחיים ובאיכותם.

עבור החקלאי הקונבנציונאלי זהו לוח ריק עליו אפשר לגדל מסה של תוצרת יפה

נקייה מנגיסות, כירסומים...אדמה שקל לזרוע בה, פשוט לקצור ממנה ולארוז עליה.

 

בשדה אורגני, שורשי הצמחייה הטבעית המסועפים והחזקים מונעים סחיפת קרקע,

נטיעת עצים, שיחים, צמחים....עוצרת ומחדירה מי גשמים,

השארת שריי צמחים על פני הקרקע והטמנתם בה, השארת אבנים קטנות בשטח שומרת על הקרקע,

האוכלוסיה הטבעית משגשגת ובעלי החיים מתרבים בזכות המזון המגוון ושפע איזורי המחייה והמסתור.

עבור החקלאי האורגני שדה מבולגן, קצת נגוס, מנוקד בעקבות וברקע ציוצי ציפורים הוא דרך חיים.

 

בלאגן אורגני. חלקת תירס, שמיר, קוצים, דגנים, קנים, מחילות...

נכון- יותר קשה לטפל אבל הכי יפה לך טבעי!

לראייתנו החקלאות האורגנית יכולה להניב תוצרת ראויה וגבוהה אף יותר מהחקלאות הקונבנציונאלית,

אבל זה כבר לפעם אחרת...

 

4. איפה יש בארץ מקום שבו הירקות והפירות לא רק אורגניים אלא גם גדלים פרא בטבעיות ובחופשיות

איפה אני יכול בארץ לאכול בננה טבעית או לחם טוב בלי שהתערבו בטבע?

פעם, בערבות קדומים השתמרו אוצרות הקרקע פרא אך הצמחים הראויים למאכל

היו שונים מאלה שאנחנו מכירים היום, האיזון נפגע ע"י האדם והותאם לחיכו במשך אלפי שנים,

כל חקלאי מגדל את הצמחים הרצויים לו בלבד!

אתה לא יכול לאכול לחם טוב, כפי שאתה מכיר אותו בלי שהחקלאות והתעשייה התערבו.

הלחם הטוב כפי שאנחנו מכירים עשוי מחיטה שתורבתה כבר לפני אלפי שנים וטעמו ושיטת הכנתו

(כולל הפעלת תנור אפייה חשמלי, חיתוך בסכין...) מנצלת משאבי טבע.

ובננת הבר המקורית וודאי לא תהיה מתוקה וטעימה ובטח שלא תוכל למצוא אותה בארץ...

מקומה המקורי הוא ארצות דרום מזרח אסיה.

 

אמנם לא בננה. אבל הבוקר הגיע אלינו פועל שהתעורר רעב במיוחד

וכיבד אותנו בארוחת בוקר אורגנית אדומה ומתוקה.

 

5. האם אתם משתמשים בהנדסה גנטית? ברורררר! שלא!

לצערנו בזמננו האדם הרחיק לכת ע"י שימוש במודיפיקציה גנטית המקנה עמידות לצמחים,

יכולת לקטול חרקים או תכונות אחרות בעלות חשיבות כלכלית בעיקר

וחלקו הגדול של המזון המהונדס גנטית משווק כחוק לצרכנים.

בכל מקרה שימוש בהנדסה גנטית הוא אסור בחקלאות האורגנית!

 

מקווים שענינו על הכל, אם לא נשמח לשאלות נוספות

מאחלים שבוע ירוק מבחוץ, אדום מבפנים ומתוק כמו אבטיח או ילד אהוב.

 
טוב השדה - הארגון לחקלאות ביולוגית אורגנית בישראל

אגריאור - פיקוח ואישור של תוצרת ומוצרים אורגנים

מדינת ישראל - משרד החקלאות ופיתוח הכפר