לביבות ירוקות אפויות

בשמן זית טיגנו בצל לבן ובצל סגול קצוצים

בינתיים-

חלטנו חבילת תרד גדולה במים רותחים במשך דקותיים.

העברנו למסננת, עזרנו לנוזלים להגיר בלחיצה,

ציננו, קצצנו, העברנו לקערה והוספנו עלי תיבול קצוצים-

פטרוזיליה, בצל ירוק, כוסברה, שמיר, נגיעת נענע וזעתר.

אפשר את כולם או חלק מהם, לפי הטעם.

שתי ביצים, תערובת מהתבלינים שאוהבים, את הבצל המטוגן

וארבע כפות קמח כוסמין. אפשר כל קמח אחר, קוואקר, בורגול ספוג מים...

מערבבים, מלבבים ומעבירים לתנור.

חום גבוה כעשרים דקות.

___

לגרסה טבעונית טעימה במיוחד-

מורידים ביצים וקמח.

מוסיפים כוס דוחן שבושל בשתיים וחצי כוסות מים,

שלוש כפות טחינה מלאה וארבע כפות שקדים קצוצים קלויים.

מגישים לצד סלט או עלים ירוקים. יהיה טעים- עלינו!

 
טוב השדה - הארגון לחקלאות ביולוגית אורגנית בישראל

אגריאור - פיקוח ואישור של תוצרת ומוצרים אורגנים

מדינת ישראל - משרד החקלאות ופיתוח הכפר