כופתאות-לביבות-דלעת

בסיר מכוסה בישלתי עד לריכוך קל קוביות דלעת (בערך 1.200 ק"ג),

חצי פחית חלב קוקוס, כפית קארי ירוק, כף סויה, ג'ינג'ר מגורר וצ'ילי גרוס.

מי שרגיש לחריף מפסיד אבל מוזמן לוותר על הצ'ילי.

כיביתי את האש, הוספתי כוס קמח חומוס ומעכתי יחד עד למירקם עיסתי.

עיגלתי כופתאות מחצי מכמות העיסה וגילגלתי בשומשום.

חתכתי בצל. עצרתי.

להתמוגג מיפי הבריאה.

קצצתי אותו וטיגנתי בשמן זית (אפשר גם בשמן קוקוס), הוספתי קצת סויה,

קצת מים, קצת סילאן, את חצי פחית חלב הקוקוס הנותרת וכמו שאני אוהבת עוד צ'ילי.

הנחתי את הכופתאות בחלב הקוקוס, אחרי עשר דקות הפכתי לעוד עשר דקות וזהו.

כופתאות דלעת רכות שוחות בחלב קוקוס מתובל

(זו גרסה טבעונית, לגירסה צמחונית יציבה יותר אפשר להוסיף לעיסה ביצה).

לחצי השני של העיסה הוספתי חופן גרעיני דלעת וגרעיני חמניה, כוסברה ועירית.

אפשר כמובן להוסיף כל גרעין או ירק אחר קצוץ או מגורר- מה שאוהבים.

ליבבתי לביבות, פרסתי על תבנית ואפיתי על חום גבוה. אפשר גם לטגן.

סיכום:

יצא מעולה!

 
טוב השדה - הארגון לחקלאות ביולוגית אורגנית בישראל

אגריאור - פיקוח ואישור של תוצרת ומוצרים אורגנים

מדינת ישראל - משרד החקלאות ופיתוח הכפר