ימי חוש הריח

בסתיו, בחורף ובאביב השדה האורגני עטוף בתערובת ריחות העונה,

כאילו מישהו אסף את כל הניחוחות לבקבוקון ופיזר מעל השדה.

בסתיו ריחם של נבטים טריים הנשרטים בדרכם מעלה מהטחב המצטבר בין עלי השלכת לאדמה,
בחורף ניחוח אדי הטיפות שחילחלו אל האדמה וליטפו בהתנדפותם עלים מלאים וירוקים,
באביב ריחו של העסיס המפקע את קליפות הפרי ומתבשם במיתקה וביופייה של הפריחה.

ורק בקיץ כל צעד אל תוך השדה וריח אחר הולם בחדות אל תוככי הנחיריים,
ימים לחוש הריח

ליד הערוגות הנחות ריח חמוץ של התפרקות שאריות אל תוך האדמה.


בין שיחי העגבניות תמצית הריקבון הנוטף מתוך הפירות העקוצים.

עם עיניים עצומות אפשר להבדיל בין ריחו של פלפל בוסר לבין ריחו של פלפל בשל,
לבין ריחו של פלפל אדום, לבין ריחו של פלפל צהוב, לבין ריחו הצורב של פלפל חריף.


הבזיליקום שמתעקש ללבלב אצלנו בקיץ (הס מלגלות לו)
צובר אצלו את הניחוח ולא מנדף אותו עד לרגע הקטיף. קוטפים עלה וממוללים.


בערוגת המנגולד ריח התעקשות וריח אסוף של השלמה,
סוף עונה.

בערוגת החצילים ריח רומנטי, פיקניק יווני.


במקשת האבטיחים המתהווים ריח בוסרי, שורט ומרחיק מתעניינים מכל הזנים,
אנחנו מתרחקים כדי לא להפריע.

בחלקת הדלעות ריח לח של מחילות המכרסמים הנהנים משמשיית העלים ומקרירות החללים.


ובבית האריזה, ריח מתוק ודחוס של המלונים הכתומים והמתוקים הנאספים ארגז על ארגז
ויגיעו אליכם עם סלי השבוע להמתיק לכם את ימי שיא הקיץ.

 
טוב השדה - הארגון לחקלאות ביולוגית אורגנית בישראל

אגריאור - פיקוח ואישור של תוצרת ומוצרים אורגנים

מדינת ישראל - משרד החקלאות ופיתוח הכפר