ויהי אור

קרני אור מערסלות שומר צעיר

__________

ערב חנוכה, יצאתי לטיול בוקר בעמק היפה,

כמה טוב ששוב לא הצלחתי להתאפק מלבקר בעבודה בשבת...

שוב רק השדה ואני. בלי משימות, בלי המולת היום יום,

בנשימה עמוקה, בריכוז, בהליכת מנוחה.

מתבוננת בפרטים מבעד לאור הבוקר התכלכל הערפילי,

מקשיבה לשקט העוטף אותי בשעות הנדירות האלה.

פתאום מעלי שאגת דרקון חותכת את החרש

ומולי נוחת כמעט בטבעיות כדור פורח שסטה מן המסלול,

ברוך הבא למרחביה דרקון ענק כחול, חג שמח.

___

לערב החג קיבלתי משימת לביבות, "זה ג'וב מסובך, זה בשבילך" אחותי אמרה לי,

מסובך? הכי פשוט.

חזרתי לחווה אחר הצהריים, לבחור לי ירקות ללביבות,

בשולי השדה עשבי בר למאכל בהמונים, עונתם בשיאה עכשיו, העלים צעירים,

הקטיף פשוט, זריז, רייחני ומעורר תיאבון.. אקטוף מהם, הארגז שלי מתמלא בשניות.

מה אספתי? חרדל נגוע חריפות, ריגלה בטעם שדה עסיסי, סילקה מלוחה,

חומעה חמצמצה, חוביזה בגוון פראי ופשפש אש חביב אחד

מעלי השמש כבר החלה מסתתרת,

ענני גשם החלו מתעבים,

אור החג שיחק בעננים,

תפאורה מושלמת לערב חנוכה

את פשפש האש שיחררתי בשדה ועם שאר העשבים חזרתי הביתה.

הקפצתי בצל בשמן זית ומעליו ערמתי את העשבים, שטופים וקצוצים גס

אחרי כמה דקות, העשבים מתכווצים ומתהדקים ולכן כדאי לשים כמות גדולה,

מחכים שהנוזלים יצטמצמו או ששופכים מהם בזמן התהליך.

לעשבי הבר טעמים נהדרים לכן תיבלתי רק במעט תערובת פלפלים ממטחנה,

כיביתי את האש, קיררתי מעט (אפשר פשוט להעביר לצלחת קרה), הוספתי ביצה וערבבתי,

ליבבתי וליבבתי וטבלתי בתערובת שפיזרתי על צלחת: שומשום מלא, שומשום שחור,

זרעי פשתן, ותבלינים שאני מייבשת וטוחנת: רוזמרין, קורנית וזעתר.

התבלינים הללו מלוחים מטבעם לכן לא הוספתי מלח.

אפשר לצפות את הלביבות גם בקוואקר דק או כל ציפוי אחר עם מעט מלח ותבלינים.

הכנסתי לתנור על חום גבוה לכחצי שעה של ניחוחות מעולים, ואז...הוצאתי!

לזה קוראים אצלנו נס חנוכה:

לכל אורח הגשתי שתיים מצופות בתערובת ואחת מצופה בקוואקר.

כולם ביקשו עוד- מזל שהכנתי כמות גדול, טעם הבר מפתיע, טעים מכל לביבה מתורבתת

פשוט להכנה, המצרכים זולים מאוד, הקטיף תמיד מהנה ומרחיב את הלב, העונה קצרה

והניחוח....קשה לכם להריח מכאן?

אז הנה, אני מקרבת את המנה אליכם...

*רק אנא זכרו שכשקוטפים עשבי בר יש לוודא שהאיזור לא רוסס.

וכמו תמיד- פונות אלינו משפחות שרוצות אך חוששות מלטעות בעלים

אתם מוזמנים להגיע ולקטוף אצלנו עשבי בר ונשמח מאוד להציג בפניכם

עשבים מותרים למאכל אצלנו בחווה (אנא, בתיאום איתי).

נדליק את חנוכיית הזנגוויל (ג'ינג'ר) שלנו ונאחל לכם ולנו

 
טוב השדה - הארגון לחקלאות ביולוגית אורגנית בישראל

אגריאור - פיקוח ואישור של תוצרת ומוצרים אורגנים

מדינת ישראל - משרד החקלאות ופיתוח הכפר