מרק מרחשוון

בדיוק כשהשמיים נראים בסוף יום העבודה כך

והקנה פורח ומתנועע ברוחות הערב המצננות

אנחנו מבינים שהגיעו הימים הטובים של הסתיו

ומתחילים לחשוב על ניחוחות מרק מרחשוון

אז זה הולך ככה:

כשנכנסים הביתה משרים קטניות בהרבה מים, לפני השינה מחליפים את המים בנקיים.

כמה קטניות? ככה וככה. איזה? מה שיש בבית.

הפעם השרתי חומוס, שעועית מש, שעועית אזוקי, עדשים חומות ועדשים שחורות

בבוקר מרתיחים את הקטניות במים חדשים, ושוב מהתחלה מחליפים מים ומרתיחים. מסננים.

חותכים קוביות של ירקות ומוסיפים תבלינים. איזה? מה שאוהבים ויש בבית,

אני חתכתי: בצל, תפוחי אדמה, קישוא בהיר, קישוא זוקיני, דלעת, בטטה, ראש סלרי

ועגבנייה שכבר לא כל כך..

הוספתי לתיבול שיני שום, פרוסות ג'ינג'ר, עלי טימין, עלי זעתר, כמה עלי נענע, שמיר, פטרוזיליה

שני עלי מרווה וקצת פלפל חריף בשביל הפילפול.

בסיר עם מעט מאוד שמן זית, רק בשביל שלא ידבק כלום לתחתית-

זורקים את כל הירקות שבחרתם, מערבבים, מוסיפים את הקטניות שהרתחתם,

ממלאים מים ומתבלים. יש פשוט מזה?

עכשיו בעניין התיבול: כל המוסיף משובח ומתבלים במה שאוהבים.

למרק הזה אני נותנת את כל הטעמים שעל מדף התבלינים היבשים שלי: זרעי שומר, זרעי חרדל,

כורכום, פפריקה, כמה סוגי פלפלים, זרעי כוסברה, מלח ים גס ואפילו אפשר נשיקת קינמון.

וגם דבש או סילאן או שניהם, ככה וככה, שהמתיקות תתנגש בחריפות ובמליחות ובחמצמצות.

המרק מוכן כשהקטנייה הקשה ביותר חצי מרוככת. במרק הזה גרגר החומוס קבע את הכללים.

לתקן תיבול אם צריך. ברור שלהוסיף יותר, התבלינים מלאים סגולות מרפא ומעולים לעונת הסתיו.

גם הילדים שלי שאלו על שקדי מרק.

זה הפיתרון הטעים ובריא שלי לכל החורף: נבטוטי מרק.

בכל יום ראשון אצלי זו כבר שיגרה. מנביטה קטנייה מסוג אחד.

24 שעות בקערת מים. מידי פעם מחליפה מים.

מעבירה לתוך ציפית של כרית ומכניסה למסננת.

את הציפית אני סוגרת מפני חשיפה לאור ועד יום שלישי בערב

אני שוטפת דרך הציפית והמסננת את הנבטים.

הנבטים מתנבטים להם בשקט, נולדים, גובהים, מתקשים ומתרחבים,

מנפחים לי את הציפית.

החל מיום שלישי הנבטים כבר חסונים, חתיכים.

אני מעבירה לקופסאת פלסטיק סגורה במקרר ומשתמשת בהם עד לשלישי הבא.

הם מבקרים אצלנו בסלט, באורז, מקשטים את הגרנולה בבוקר,

ובחורף הם שקדי המרק שלנו. שווה לנסות!

אז הנה המרק המוכן. מרק מרחשוון עם נבטוטי מש ונגיעות רעננות של בצל ירוק דק

והנה הזדמנות להכיר לכם את פרלה האהובה והיקרה שלנו, הליידי של החווה,

העובדת הכי מבוגרת אצלנו, 78 ! כמה אושר ושמחה היא הביאה אלינו!

את המרק הפעם הכנתי עבורה באהבה

 
טוב השדה - הארגון לחקלאות ביולוגית אורגנית בישראל

אגריאור - פיקוח ואישור של תוצרת ומוצרים אורגנים

מדינת ישראל - משרד החקלאות ופיתוח הכפר