18.7.11

השמש, כך למדנו ביסודי, היא מקור האור והחום שלנו, של החי והצומח.
קרני האור הפוגעות בצמח הופכות מים ופחמן דו-חמצני לחומרי מזון.
רומנטי או לא?
אז איך זה שנדמה שכל 15 מליון המעלות של ליבת השמש התיישבו אצלנו בחווה?
במקום שהשמש תייצר מזון לירקות, היא צורבת אותם,
ערוגות אנטיפסטי.
אנחנו אוכלי צמחים, חולייה בשרשרת המזון,
אנחנו מודעים לתלות שלנו בטוב ליבה ובזעמה של השמש ולמרות שעוד לא אמצע הקיץ
ועוד ימים קשים לפנינו משתדלים להודות וליהנות מהטוב שיש גם בעונה הזו.

אז בינתיים, יצאנו אתמול לסיור קיץ יחפני של תחילת שבוע,
אנחנו נזהרים תמיד לא להישמע רוחניים מידי, אבל באמת שאין כאן עניין של רוח,
זה עניין של יציבות ופשטות ובסיס, בלי חייץ ביננו לבין הקרקע הדברים מתבהרים.
מקשיבים דרך הרגליים לכוחה של האדמה, לספיגת חום השמש,
מותר גם לשכב ולהניח אוזן על האדמה. כן- שומעים את הנשימות שלה
זוהי דרך נהדרת להתחבר ולהיות מודעים לחרקים, לנביטה, לטמפרטורה, למרקם...

יוטה-פום, התאילנדי שהגיע אלינו לפני כמה חודשים מתקופה ארוכה בדרום הארץ
מסתכל עלינו במבט עם סימן שאלה גדול בעיניים, לאן נפלתי? חקלאים מוזרים במרחביה.
אנחנו לא מוותרים לו וגוררים גם אותו לטור היורד לשדה.
אחרי כמה צעדים גם הוא כבר שבוי, מתמסר.
קצת כואב, קצת מדגדג, קצת חם...פדיקור אורגני.
וחיבור. שלנו אל עצמנו, שלנו אל החברים, שלנו אל האדמה ואל הקיץ.
בטח, זו הייתה המלצה, אחרי ארוחת הערב צאו עם הילדים לסיבוב יחפני סביב הבית,
לא על מדרכות או מרצפות, אפילו על הדשא לא נחשב.
ככה על האדמה בישירות, בביטחון, כמו שנולדנו, יחפים.
_____________________________________________

וגם מתכון ללחם סודה פשוט:

4 כוסות קמח מלא
1/2 כוס נבט חיטה
כפית וחצי סודה לשתייה
כפית וחצי אבקת אפייה
כפית מלח
כף שמן זית
חצי ליטר יוגורט עיזים
חצי כוס הפתעות...מה שאוהבים
(עשבי תיבול, אגוזים, צימוקים, זיתים, בצל, גרעיני חמנייה, גירודי גבינה...)

מערבבים לבצק אחיד במיקסר או בידיים מיומנות,
משמנים בשמן זית תבנית גדולה מוארכת או עגולה,
מעבירים את הבצק, אפשר למרוח מעל ביצה, לפזר שומשום או קצח
או שלא. ואופים בחום בינוני כשעה.
את השאר אתם יודעים לבד.

 
טוב השדה - הארגון לחקלאות ביולוגית אורגנית בישראל

אגריאור - פיקוח ואישור של תוצרת ומוצרים אורגנים

מדינת ישראל - משרד החקלאות ופיתוח הכפר