27.6.11

השבוע עוברים סבב שטחים, מעירים את הישנים ומרדימים את העייפים.

איך מרדימים אדמה?
השבוע החלקה המערבית הולכת לישון. ששש...זוהי מנוחת האדמה.
ברגע שהגיעה שעת השינה, נפרדים מהחלקה.
משאירים בשטח ירקות לא קטופים, סוגרים ברזים ואוספים צינורות השקייה.
כיבוי אורות למשך חצי שנה.
לא מפריעים, לא עוברים עם כלים ממונעים, לא מנקים שאריות ירקות והמחמירים שבינינו גם לא דורכים.
מנוחת האדמה הכרחית בחקלאות אורגנית ולה היבטים אקולוגיים רבים התורמים לפוריותה.
שאריות הירקות והעלים מתייבשים או נרקבים אל תוך הקרקע, המינרלים הטובים מתרבים,
בעלי החיים המקומיים יכולים לאכול בלי חשש מהיבול שנשאר בשטח והאוכלוסיות משגשגות.
בעוד חצי שנה החלקה תתאושש ונוכל לחדש בה פעילות.

איך מעירים אדמה?
החלקה הדרומית נחה מסוף ינואר.
זה הזמן להעיר אותה בעדינות לקראת שתילות מחודשות.
אוספים "זבל אנושי" (כך אנחנו קוראים לניילונים, בקבוקי פלסטיק, ניירות...שהתעופפו אל החלקה).
חורצים את האדמה על מנת ל"שבור" את הסדקים
(המינרלים הטובים הנחוצים נמצאים בשכבת האדמה העליונה ולכן הפעולה נעשית בעדינות ולא לעומק האדמה),
מתלמים ומתחחים, מפזרים זבל אורגני ומצניעים בקרקע.
נפרדים לשלושה שבועות נוספים בהם האדמה...הא..הא..האאה...מפהקת ומתמתחת.
חשוב לחטא את הקרקע מאורגניזמים פתוגניים (גורמי מחלות) השוכנים בעומקה.
אורגניזמים פתוגניים פוגעים בכל חלקי הצמח (השורש, הגבעול, העלים, הפרחים והזרעים)
הפגיעה בצמח יכולה להיות קלה, אך גם לגרום למותו.
יש דרכים שונות לחיטוי. השיטה הטובה ביותר היא לנצל חומר אורגני קיים לטובתנו.
ומי יותר טוב ממשפחת המצליבים?

מה בין קולרבי לחיטוי קרקע?
למשפחת המצליבים תכונה מפליאה.
בתהליך פירוקם באדמה משתחרר גז שמשמיד את האורגניזמים הפתוגנים
ומעודדים את נוכחות האורגניזמים הטובים.
ומכיוון ששתי ערוגות קולורבי שלנו התפתחו לגודל אקסטא אקסטרא לארג',
אספנו את הלוחמים הנועזים והשבוע נטמין אותם יחד עם הזבל האורגני בקרקע המיועדת לשתילה.
לא סוד הוא שאדמת ערוגה שגידלה מצליבים פורייה מאוד
וזו הסיבה שכדאי לשלב ממשפחה זו בגינות הפרטיות.
זהו.
בהמשך נפרוס על כל ערוגה פסי ניילון לחיטוי סולארי (כתבנו על כך בעבר ונשמח לפרט גם בשבועות הקרובים) וננעץ דרכם שתילים צעירים.
האם הם ישגשגו את חום הקיץ? זה כבר לא בידנו, הטבע הוא הבוס.

 
טוב השדה - הארגון לחקלאות ביולוגית אורגנית בישראל

אגריאור - פיקוח ואישור של תוצרת ומוצרים אורגנים

מדינת ישראל - משרד החקלאות ופיתוח הכפר