29.11.10

חג מלא אור וניסים לכולכם,
לקראת החנוכה, איך לא? מצרפים את המתכונים שלנו ללביבות אפויות, גרסה שפויה וטעימה מאוד לחנוכה:
מגררים מעל מסננת קילו ירקות שאוהבים (קישואים, תפו"א, גזר, בטטה, בצל, כרישה)
או אופציה שניה, פורסים: מנגולד, כרפס, כרישה, תרד, בצל ירוק קצוצים.

מניחים בכיור לחצי שעה להגרת נוזלים (אפשר לעזור בלחיצות).
מעבירים לקערה ומוסיפים כוס עשבי תיבול קצוצים ע"פ הטעם: פטרוזיליה, שמיר, כוסברה, טימין, זעתר....
שתי ביצים, 4 כפות קמח כוסמין/מלא/קוואקר...בקיצור כל מה שיעשה את העבודה.
מלח, פלפל, אפשר גם נגיעת כמון, ג'ינג'ר.

מלבבים ומלבבים ומניחים על נייר אפיה בתבנית (או תבנית משומנת במעט שמן זית).
מזרזפים טיפונת שמן זית על הלביבות (בכל זאת חנוכה) ולתנור ל- 180 מעלות עד שהלביבות משחימות.
למי שיש תבניות שקעים הלביבות מתקבלות תפוחות ויפות מאוד.

אפשרות נוספת, לביבות מעדשים שחורות:
במעט שמן זית מטגנים כמה דקות בצל ושום, מוסיפים כוס עדשים שחורות, כוס מים,
מחלישים את האש ומכסים את המחבת עד שהעדשים יספגו את המים ויתרככו.
אם צריך מוסיפים עוד מים. זה לוקח בערך חצי שעה, בינתיים קוצצים עשבי תיבול (כמות של ספל בערך).
לא משנה איזה, מה שאוהבים ויש בבית.
כשהעדשים מתרככים מכבים את האש, מוסיפים אליהם את עשבי התיבול,
שתי ביצים קטנות או אחת גדולה, מלח, פלפל, אפשר בהרט ושמונה כפות פירורים:
נבט חיטה, קוואקר, סובין חיטה, שומשום...

לוקחים פטיש שניצלים וחובטים קצת בעיסה בשביל למעוך חלק מהעדשים (לא חובה).
או מעבירים חצי מהכמות לבלנדר לטחינה חלקית (גם לא חובה). מערבבים הכל.
ועכשיו בעזרת שתי כפות מעבירים לתבנית מרופדת בנייר אפיה גבעה, גבעה (כמו עוגיות).
מכניסים לתנור חם מאוד. גם את הלביבות האלה אפשר להעביר לתבנית שקעים משומנת.

כמובן שמגישים לביבות עם מטבל:
מיכל יוגורט שמערבבים לתוכו שתי כפות שמן זית, מלח, פלפל, כף סירופ מייפל,
קצת עלים קצוצים ממה שנשאר בבית (כמה שיותר טעמים יותר טוב):
עירית, זעתר, טימין, נענע, כוסברה...וגם למה לא? צ'ילי, ג'ינג'ר...
את המטבל כדאי להכין כמה שעות מראש ולהשאיר במקרר, בינתיים הטעמים נספגים ביוגורט ונותנים לו ארומה נהדרת.
או-
4 כפות טחינה גולמית עם 2 כפות מים וכפית סילאן, ג'ינג'ר מגורר ופלפל חריף קצוץ.

 
טוב השדה - הארגון לחקלאות ביולוגית אורגנית בישראל

אגריאור - פיקוח ואישור של תוצרת ומוצרים אורגנים

מדינת ישראל - משרד החקלאות ופיתוח הכפר