21.2.11

ברכות לכולכם,

ביחד עם הסלים של שבוע שעבר נשאלנו מה עושים עם תרד?
כמובן שמאפים, לזניה ופשטידות וגם כפי שהבטחנו מעבירים מתכונים משלנו:

שקשוקה תרד-
מטגנים בשמן זית בצל עד להזהבה קלה. מוסיפים שום קצוץ, פלפל חריף קצוץ וכוס עלים ירוקים קצוצים
(בצל ירוק, כוסברה, סלרי, פטרוזיליה, מרווה, זעתר, נענע...מה שטעים לכם)
ועוד כוס וחצי תרד חתוך גס. מלח, פלפל ושאר תבלינים אהובים. פותחים מעל ביצים,
מחלישים את האש ומכסים את המחבת עד שהביצים מוכנות.
מפזרים מעל מה שאוהבים (אם זה תלוי בנו אז נגיעות של צ'ילי, נענע וזעתר).
או...פשוט וטעים: חביתת תרד-ביצים טרופות עם תרד ועלי תבלין.
מגישים לצד סלט תרד-ריבועי גזר אחד, פלפל אחד, חצי כוס בצל ירוק,
כוס עלי תרד חי פרוס, כוס עלי חסה פרוסים, קצת פטרוזיליה, שמן זית, לימון, מלח, פלפל.
(או פותחים את שקית הסלט החורפי שמצורפת לסל).

פסטה ברוטב תרד-
בשמן זית בכמות נדיבה מטגנים קוביות בצל גדול, שן שום, קוביות קישוא גדול,
אפשר גם כמה קוביות בטטה ופלפל אדום.
כוס עלים ירוקים קצוצים (בצל ירוק, כוסברה, סלרי, פטרוזיליה, מרווה, זעתר, נענע),
שתי כוסות תרד חתוך, מלח, פלפל, נגיעת רוטב סויה איכותי. מכבים את האש ומסמיכים
בכף טחינה גולמית משומשום מלא, כף סילאן איכותי, ערבוב קל ושופכים על הפסטה.
וגם פסטונה תרד-
אותו דבר כמו המתכון הקודם אבל מוסיפים לו עגבניה קצוצה, פפריקה וקופסת טונה
מסוננת.

טופו תרד-
טובלים קוביות טופו לחצי שעה במשרה של רבע כוס רוטב סויה,
רבע כוס סילאן, סירופ מייפל אורגני או שתי כפות דבש, כף שמן זית.
מכניסים לתנור חם לעשר דקות על מנת שהטופו יתייבש ויהפך לקראנצ'י.
בינתיים, למשך דקה, בשמן זית על מחבת כוס תרד חתוך וכוס עם מבחר עלים קצוצים
(כמה שיותר טעמים, יותר טעים). מלח, פלפל, טיפה לימון.
מורידים מהמחבת לקערה ובה כוס עלי תרד חיים. מערבבים ומפזרים מעל את הטופו.
לפני ששוטפים את המחבת מקפיצים בטעמים שנשארו בה שומשום מלא, אפשר גם חמוציות.
ומפזרים מעל הכל.

סלט תרד וחומוס-
בשמן זית מקפיצים שום וקוביות מעגבנייה אחת. מוסיפים כוס עלי תרד חתוכים
וכוס גרגירי חומוס מרוככים, מוסיפים מלח, פלפל, כמה עלי נענע קצוצים ולאוהבים גם צ'ילי קצוץ.

התרד עשיר בברזל, חומצה פולית, מגנזיום, ויטמינים A,C,K, מתאים לטיפול באנמיה, משפר תפקוד זיכרון,
טוב למצבים של גזים במערכת העיכול, מאזן לחץ דם.

מכיוון שעלי התרד נשמרים רק בימים הקרובים למועד קטיפתם אפשר לשמרם במקפיא:
שתי דקות במים רותחים, דקה במים קרים, סופגים את עודפי המים במגבת מטבח,
מעבירים בקופסא אטומה למקפיא.

 
טוב השדה - הארגון לחקלאות ביולוגית אורגנית בישראל

אגריאור - פיקוח ואישור של תוצרת ומוצרים אורגנים

מדינת ישראל - משרד החקלאות ופיתוח הכפר