מתכון לסלט סתווי

סתיו, טיול בוקר שקט וקריר, היום אטייל ליד הפרדסים הישנים,

הריאות מתרחבות, העיניים נשטפות, הרגליים משתחררות,

מעלי ציוצי מחזרים, מתחתי חרקים סתוויים, מעניין מה אפגוש מלפני

הו, מצאתי סלט!

אומרים שסלט מכינים באהבה

אז אספתי נבטי לבבות של חלמית, שיהיה על בטוח!

וגם את עלי המשי הצעירים ירקרקים שלה

אוסיף גם עלי סלק בר ראשונים, רכים, פריכים ומתרגשים מהסתיו

רגלת הגינה בסתיו התמלאה בזרעים ואיתם אומגה 3

היא עסיסית, מלאה בערכים תזונתיים ותוסיף לי תמצית של סוף הקיץ

את עלי החומעה החמצמצים אני קוצצת, הם יתבלו את הסלט בחמיצות לימונית עוקצת

גדילן בסתיו צעיר ובשרני, אני קוטפת בזהירות מהבסיס

וגוזרת החוצה את שולי העלים הקוצניים.

נשאר לי ביד עלה טעים במיוחד שנקצץ אל תוך הקערה

עץ רימון בירך אותי בדרך לשנה פוריה, קיבלתי בברכה את הברכה

עץ פומלית הזכיר לי שממש עוד מעט הגשם ישטוף את אבק הפרדסים,

לא היתה לי ברירה- שדדתי אחת

פלחי פומלית וגרגירי רימון בסלט יהפכו את היום שלי למתוק במיוחד

הצבר מגדר הפרדסים הגיש לי גבעול,

באביב הגבעולים במיטבם, קטנטנים ונקיים מקוצים,

אך בסתיו אבחר בעלה צעיר ואגרד מעליו ללא חשש את מעט קוציו בעזרת סכין,

הצבר הוא הבשר של הסלט, טעים וממלא וגם מקשר בין הטעמים

פתאום שמתי לב שאני לא לבד בטיול הבוקר.

גם הצל שלי הגיע בעקבותי, מלקט לעצמו ארוחת בוקר

בחזרה מהטיול, בכניסה לחצר פגשתי על העץ אנונה בשלה

אותה אקטוף לי לקינוח

סלט מושלם וקינוח משמח, חמוץ, מתוק, רענן בלי מלח או פלפל

בתיבול מדוייק של בוקר סתווי שנשאר עד לחורף.

הסלט שלי עשיר בויטמינים, במינרלים,

בכל יום ובכל טיול טעמיו משתנים, אבל תמיד הם עזים ומופלאים

הוא לא עלה לי כלום, הוא (וגם הטיול) מתנה נפלאה מאמא אדמה.

* יש לשים לב שמלקטים באיזורי בר, נקיים מריסוסים.

 
טוב השדה - הארגון לחקלאות ביולוגית אורגנית בישראל

אגריאור - פיקוח ואישור של תוצרת ומוצרים אורגנים

מדינת ישראל - משרד החקלאות ופיתוח הכפר