קוסמטיקה כתומה

חברות הקוסמטיקה מפרסמות על נפלאות ויטמין A במוצרים שלהם...

במקום לשלם מאות שקלים כדאי להשתמש במקור, לקבל תוצאות טובות באמת וגם ארוחה בריאה וטעימה על הדרך.

ירקות כתומים אורגניים: בטטה, גזר, דלורית, דלעת

מתוקים, אהובים על ילדים, משדרגים כל מתכון קדירה ואורז, מכילים בטא קרוטן שהופך בגוף לויטמין A

וזהו אחד החומרים הטובים ביותר לשמירה על בריאות העור.

ומכיוון שויטמין A נספג טוב בסביבה שומנית כדאי לצרף למנה טחינה גולמית אורגנית או אגוזים אורגנים.

דלורית אפוייה

חוצים דלורית לאורכה, מוציאים את הגרעינים ומניחים הפוך על נייר אפייה.

מכניסים לתנור חם מאוד ל- 10 דקות.

מוציאים וממלאים את השקע בטחינה גולמית מלאה וסילאן (תמונה מתוך מתכון קציצות עדשים שחורות אפויות).

זוללים בהנאה.

פשטידה כתומה פשוטה

מקפיצים בכף שמן צמחי בסיר פרוסות גסות של שני בצלים, שתי בטטות בינוניות, גזר אחד ונתח דלעת.

מכסים במים עד גובה הירקות, מכסים את הסיר ומביאים לרתיחה.

עשר דקות זה מספיק זמן, לא צריך "לכבס את הירקות למוות".

אם נשארו נוזלים מוציאים אותם (ציר ירקות מעולה).

מועכים קצת (לא יסודי) במימחה של פירה. מוסיפים מלח, פלפל,

כורכום לחיזוק הגוון, לעזרה בעיכול, לעוד קצת בטא קרוטן, נוגדי חימצון...

ארבע כפות קמח מלא, שתי ביצים ושתי כפות טחינה גולמית מלאה-

אפשר גם עם גבינות במקום הטחינה, אני מעדיפה תפריט דל גבינות

וטעם הטחינה הגולמית בשילוב ירקות כתומים משובח ביותר.

מערבבים ומעבירים לתבנית.

היום קישטתי בגרעיני דלעת ושומשום שחור.

אפשר כמובן עם כל גרעין אחר וגם עם נבט חיטה או גבינה מגוררת.

ככה היא נראית אחרי עשרים דקות בתנור שחומם ל- 180 מעלות.

מ-ע-ו-ל-ה!

אומדן נזקים (כלים לניקוי): תבנית, סיר ומכסה, מימחה, קרש חיתוך.

מרק כתום שמתאים לקיץ ולחורף

דווקא בקיץ, לא בעונת המרקים נקטפים רוב הירקות הכתומים.

זו העונה שהם הכי טריים ומתוקים. אנחנו לא מוותרים ומכינים מרק כתום קליל.

מזמינים חברים למרפסת או לחצר ופותחים בקבוק יין אדום:

מקפיצים בצל קצוץ אחד, שתי שיני שום, קוביות בטטה בינונית,

קוביות דלורית או דלעת (או שתיהן), טבעות מגזר אחד,

מוסיפים כוס עדשים כתומות, חצי כפית ג'ינג'ר מגורר, כף סלרי מגורד

עלה מרווה, כמה עלי תימין, כמה עלי זעתר או רוזמרין,

שתי כפות סירופ מייפל (אמיתי בבקשה), מלח ים, ופלפל לבן.

מערבבים ומוסיפים שתי כוסות מים ומרתיחים לרבע שעה עם מכסה.

מתקנים תיבול.

מכבים את האש ומוסיפים שתי כפות טחינה גולמית, בצל ירוק או עירית קצוצים,

פטרוזיליה כוסברה ושמיר קצוצים.

מזגנו לתוך כיכר לחם איכותית אבל בת שלושה ימים שהתייבשה.

הנוזלים נספגו בלחם והעשירו את טעמו.

לצד המרק הגשנו צ'יזיקי (יוגורט, מלפפונים, נענע, שום, עירית) ויין אדום

כשהמרק חוסל טבלנו את שארית הלחם ביוגורט הטעים.

 
טוב השדה - הארגון לחקלאות ביולוגית אורגנית בישראל

אגריאור - פיקוח ואישור של תוצרת ומוצרים אורגנים

מדינת ישראל - משרד החקלאות ופיתוח הכפר