מתכוני דגים אורגניים

פילה אמנון אורגני בניחוח ירקות שורש

מהיר וטעים.

פרסתי פילה אמנון על מחבת גדולה חמה (פחות מכף שמן זית)

אחרי שתי דקות טיגון הוספתי טבעות דקות של ירקות שורש,

לא משנה איזה, מה שאוהבים.

העיקר שהפרוסות יהיו דקות כי זמן ההכנה מהיר ואני רוצה לנצל את הטעמים כמה שיותר.

אני בחרתי ג'ינג'ר, בצל, סלרי שורש, גזר, שום, שומר.

עכשיו קיץ והלימונים תפלים.

העגבניות לעומת זאת מלאות עסיס, חמצמצות וזולות מאוד,

אני סוחטת את הבשלות מעל הדגים (השתמשתי בשלוש גדולות).

כמה ענפי פטרוזיליה, כמה ענפי נענע, כמה ענפי זעתר

אפשר גם עם טימין, סלרי עלים, שמיר, כוסברה, זוטא, מנטה...

אין חוקים וכל המרבה הרי זה משובח.

מכסה במים, מעט מלח ים אטלנטי, פלפל לבן, כפית סילאן לפינוק...

עשר דקות של בעבוע ומעבירים לצלחת.

טעים ליד כל תוספת.

היום הכנתי סלט טאבולה (בורגול, עגבניות, בצל, נענע) וזה הולך נהדר עם הדג.

(הפלפל החריף מצטלם טוב אז הנחתי גם אותו...)

ועכשיו הערך המוסף...למה הכל במחבת גדולה?

כי כל הרוטב הנהדר שנשאר במחבת הוא ציר דגים מעולה וחבל לבזבז אותו.

מה גם שהבית מתמלא ריחות של מסעדה סינית וזה מעורר את החושים...

אז אני מכניסה למחבת גם כמה פטריות פרוסות,

את החלק התחתון הקשה של הלימונית אחרי שחבטתי בו עם פטיש שניצלים,

כמה כפות מי קוקוס כוס מים וחופן אטריות אורז או שעועית דקות (שערות),

מתקנת תיבול ומרתיחה לעשרים שניות בערך.

מגישה בקעריות מרק עם נבטים וכמה עלי כוסברה.

כל ההתעסקות עם הדג והמרק מעסיקה אותי חצי שעה,

אבל הכי חשוב...לכלכתי רק קרש חיתוך, מחבת אחד, כפית וסכין.

בתאבון!

___________________________________________

אמנון אורגני שלם ו....טעים כל כך...

כל בוקר לפני שאני מגיעה לחווה האורגנית אני מבשלת צהריים לילדים,

כי כשאני חוזרת הביתה להפסקת צהריים אין הרבה זמן

ואני מודה שאני מסוג האמהות שמושפעות מ"אמא אני רעב"

וגם שחשוב לי להגיש ארוחה טובה.

היום לא הספקתי וכל הבוקר ניקרה בי המחשבה ש-

(נו, הפולניות הותיקות בטח מזדהות איתי...)

ואז נדלקה המנורה.

הוצאתי דגי אמנון אורגניים מהמקפיא והעברתי להפשרה.

בצהריים ריפדתי תבנית בכל הירוק שנשאר לי במקרר מסוף השבוע

(סלרי, שמיר, פטרוזיליה וקצת מרווה- אבל כל דבר היה משתלב מצויין),

פרסתי עגבניות שכבר בשלות מידי, חתיכות בצל גסות, שני חצאי ראש שום.

טיפטפתי מעל הכל שמן זית בנדיבות ופיזרתי מלח ים גס.

את התבנית כיסיתי בתבנית הפוכה נוספת. למה לא נייר אלומיניום?

(כי אלומיניום היא מתכת רעילה בעלת תכונות המתפרקות בטמפרטורה גבוהה

והמותירה שיירים במזון, וגם זמן ההתכלות שלה בקרקע אורך מאות שנים).

והכנסתי לתנור טורבו 220 מעלות לחצי שעה ועוד רבע שעה בלי כיסוי.

באותה הזדמנות זרקתי לתנור כמה בטטות, שני חצילים ודלורית אחת.

הגשתי להם על פלטות לצד בטטה ודלורית.

עם החצילים אכין סלט בערב.

אמרו לי שיותר טעים מאשר במסעדה...

 
טוב השדה - הארגון לחקלאות ביולוגית אורגנית בישראל

אגריאור - פיקוח ואישור של תוצרת ומוצרים אורגנים

מדינת ישראל - משרד החקלאות ופיתוח הכפר