על דגים אורגניים-חקלאות מים

למדנו על חקלאות מים מעמרי לב, מגדל הדגים האורגניים מקיבוץ גבע השכן:
ההבדל העיקרי הוא הצפיפות- אם בבריכה ממוצעת כ-5000 דגים מזן אחד לדונם, בבריכות אורגניות עד 2,000 דגים מזנים שונים לדונם.
בתנאי רווחה כאלה יש הרבה חמצן, יצורי מים קטנים וסוגים רבים של אצות משגשגים ותורמים לאיזון אקולוגי.
בתנאי צפיפות יש מחסור בחמצן ובמגוון ביולוגי, מתפתחות מחלות הדורשות שימוש בחומרי הדברה ואנטיביוטיקה.
גוף הדג סופג את החומרים המזיקים שמגיעים אלינו לצלחת במסווה של מזון בריא.
הבדל נוסף הוא התזונה, חקלאות מים אורגנית מחייבת תערובת מזון אורגנית המורכבת מגרעיני תירס וסויה אורגניים, אצות ושאריות מניקוי דגים אורגנים.
וההבדל האחרון שלמדנו עליו הוא ההיפוך ההורמונלי.

מסתבר שמגדלי דגים מעדיפים את הזכרים הגדולים יותר והכלכליים יותר ולכן מוסיפים לאוכל הדגים הורמוני מין זכריים בימים הראשונים לחייהם.
בחקלאות מים אורגנית אין שימוש בהורמוני מין ואת הדגים רוכשים ממקומות המתמחים בהכלאות המייצרות להקות עם רוב של זכרים.
טעמם של הדגים האורגניים עדין ומשובח, עולה בהרבה על של הדגים האחרים, הם עשירים ביוד חיוני לגוף וויטמינים.

בתיאבון!

פילה אמנון אורגני בניחוח ירקות שורש

 
טוב השדה - הארגון לחקלאות ביולוגית אורגנית בישראל

אגריאור - פיקוח ואישור של תוצרת ומוצרים אורגנים

מדינת ישראל - משרד החקלאות ופיתוח הכפר