פלפל ממולא ומרק ירקות-שניים במחיר אחד

מבשלים שתי כוסות אורז מלא

ובינתיים...

בסיר גדול עם מעט שמן זית מטגנים בצל קצוץ, שום,

מגררים רבע ראש סלרי, קוצצים עגבנייה ושתי כוסות ירוקים וירקות קצוצים-

זה יכול להיות כל דבר, אנחנו השתמשנו בפטרוזיליה, כמה עלי מנגולד, זעתר, סלק, נענע,

כרישה, קישוא אבל הכל מתאים וכמה שיותר טעמים- מתאים יותר.

מלח, פלפל, ג'ינג'ר, כורכום, פפריקה...מה שאוהבים.

מעבירים את כל הכבודה לסיר האורז ומכסים שימשיך להתרכך.

(כשהאורז מוכן מערבבים ומתקנים תיבול).

ועכשיו כשהסיר הגדול ריק ומלא ניחוחות מוסיפים כף שמן זית וכל מה שנשאר במקרר משבוע שעבר:

אנחנו פרסנו חצילים לחצאים, ארבע עגבניות לרבעים, סלקים שלמים קטנים, קישוא לרבעים,

את העלים של הסלרי שורש ושארית השורש, שני נתחי כרישה, נתחי פלפל מרוכך ולא יפה,

כמה חתיכות דלעת ובטטה, צרור עלי טימין, רוזמרין, נענע, שמיר וזעתר מהגינה.

מתבלים ומסמיכים בשתים-שלוש כפות סילאן, שתי כפות טחינה גולמית, מלח, פלפל, פפריקה, כורכום, ג'ינג'ר...

מכסים הכל במים עוד שלושה ס"מ בערך.

מבשלים בערך חצי שעה עד שכל הטעמים מתערבבים למרק טעים.

בינתיים ממלאים את הפלפלים באורז, מניחים בסיר המרק עד לשלושת רבעי גובהם.

כמה כפות מהרוטב מטפטפים לתוך הפלפלים ומבשלים עוד 30-45 דקות.

מרוויחים שתי מנות:

מרק ירקות מעולה עם נתחים גדולים של ירקות ספוגים בטעמים ופלפלים ממולאים עשירים ומעולים.

בגרסה הזאת כדאי להוסיף למרק גם כמה עלי מנגולד חתוכים גס, שיראה יותר עשיר.

אבל יש גם גרסה לא צמחונית:

אנחנו הוספנו למרק גם יחידת כרעיים וקובות מסולת מלאה.

למנה ראשונה הגשנו את המרק עם הקובות ולמנה העיקרית הגשנו את הפלפלים הממולאים.

בתאבון...(-:

 
טוב השדה - הארגון לחקלאות ביולוגית אורגנית בישראל

אגריאור - פיקוח ואישור של תוצרת ומוצרים אורגנים

מדינת ישראל - משרד החקלאות ופיתוח הכפר