קרקרים ביתיים אורגניים

שני סוגי קרקרים או עוגיות מלוחות שהולכים מעולה עם טחינה וירקות,

מטבל יוגורט או גבינות עיזים.

אפשר להשתמש בקמח כוסמין או מלא אבל בכל מקרה חשוב להקפיד על קמח אורגני,

הדגנים הם בין המרוססים ביותר גם בשלב הגידול וגם בשלב האחסנה בטחנות הקמח.

אנחנו משתמשים בקמח האורגני של אסף נוב, קמח משובח מחיטה ארצישראלית.

במעבד מזון לדקה:

שתי כוסות קמח, 1/3 כוס קמח קנולה, ביצה אחת,

כוס גרעינים או עשבי תיבול מיובשים, או שניהם...

(בתמונה השתמשנו בשומשום שחור, נענע מיובשת וגרעיני חמנייה, אבל כל אופציה מתקבלת...)

שליש כוס מים, קורט מלח ים אטלנטי.

עושים גוש, עוטפים בניילון ומעבירים לשעה למקרר.

מרדדים, אוספים את כל הילדים שבסביבה ועושים צורות.

מכניסים לתנור חם לכעשרים דקות.

ועוד גרסה

במעבד מזון לדקה:

כוס קמח, רבע כוס שמן קנולה, 3 כפות בהריון חמאת בוטנים, כפית דבש,

ביצה אחת, קורט מלח ים אטלנטי.

אפשר להוסיף כף גרעינים.

עושים גוש, עוטפים בניילון ומעבירים לשעה למקרר.

מרדדים, אוספים את כל הילדים שבסביבה ועושים צורות.

מכניסים לתנור חם לכעשרים דקות.

 
טוב השדה - הארגון לחקלאות ביולוגית אורגנית בישראל

אגריאור - פיקוח ואישור של תוצרת ומוצרים אורגנים

מדינת ישראל - משרד החקלאות ופיתוח הכפר