חגיגת דגנים וקטניות

שילוב של דגנים וקטניות יספק לנו את כל חומצות האמינו החיוניות לנו.

זוהי מנה חגיגית ופשוטה שמתאימה לקיץ כמנה עיקרית לצד סלט חסה ולחורף כתוספת.

שתי כפות שמן צמחי בסיר ואליו מוסיפים כוס של כל הדגנים והקטניות שנשארו בבית.

(לנו נשאר: אורז בר, אורז בשמתי מלא, חיטה מלאה, עדשים ירוקות, עדשים שחורות).

כמובן שאין להתחשב בזמני בישול וכולם יכולים להשתתף במשחק.

ערבוב קצר ומוסיפים: כף רסק עגבניות, כף רוטב סויה.

ממלאים שתי כוסות מים, מחלישים אש ל-40 דקות (אחרי חצי שעה בודקים ואם חסרים קצת מים מוסיפים).

זה בסדר אם זה קצת דביק- מייבשים אח"כ בתנור.

בשמן זית מטגנים בצל קצוץ עד להזהבה, מקפיצים קוביות דלעת,

שן שום קצוצה, חצי כוס סלרי קצוץ, גזר אחד מגורר, אפשר גם קישוא, פלפל או מה שאוהבים...

מלח, פלפל, כף סילאן, קצת בהרט וכורכום.

כשהדגנים והקטניות מוכנים מערבבים עם הירקות המוקפצים

וחצי כוס עשבי תיבול שאוהבים: פטרוזיליה, טימין, זעתר, שמיר, כוסברה, נענע....

מעבירים לכלי חסין אש ומכניסים לתנור ל-15 דקות על חום גבוה לייבוש וקריספיות.

אפשר להוסיף בשר, גרעינים, אגוזים, תפוחי עץ...מתאים עם כל מה שאוהבים.

 
טוב השדה - הארגון לחקלאות ביולוגית אורגנית בישראל

אגריאור - פיקוח ואישור של תוצרת ומוצרים אורגנים

מדינת ישראל - משרד החקלאות ופיתוח הכפר