נתחי עוף מוקפצים על אורז ובורגול

במנה הזו משתמשים באורז לבן, בורגול גס ואורז מלא.

עירבוב הבורגול עם האורז הוא פטנט טוב לקרב ילדים אוהבי אורז לבן למזון עשיר ומלא,

הבורגול שעשוי מחיטה מלאה שבושלה קלות ויובשה הוא מקור נהדר לאשלגן, אבץ, זרחן, ויטמינים ממשפחת וחלבונים.

הוא זמין, מתאים לאקלים ולמערכת העיכול שלנו ומוסיף לכל מנה טעם מתקתק שכולם אוהבים.

מבשלים שליש כוס עם אורז לבן, שליש כוס אורז מלא ושליש כוס בורגול מלא גס

עם כוס ושלושת רבעי כוס מים (ומתעלמים מהחוקים של הדודות...- מותר ביחד!)

מקפיצים על מחבת במעט שמן זית למשך שתי דקות נתחי חזה עוף אורגני.

(נכון זה יקר ביחס לעוף הרגיל אבל צריך משהו כמו שניים-שלושה שניצלים לכל המנה,

העוף האורגני לא הולעט בנוזלים מזיקים ולכן לא מתכווץ בטיגון, טעמו עשיר וטעים יותר

ולכן מספיקה כמות קטנה ממנו).

מוסיפים להקפצה של עוד דקה בצל קטן קצוץ, שן שום, כמה פרוסות דלעת, קישוא או כל ירק אחר.

מתבלים בשתי כפות סילאן, שתי כפות רוטב סויה, מלח, פלפל, גינג'ר, האמיצים יוסיפו גם צ'ילי.

ארוחת צהריים מעולה, קלילה ומתאימה לכל המשפחה.

היום אכלנו את המנה לצד סלט מעולה ופשוט, בתמונה הוא לא יצא פוטוגני

אבל במציאות הוא יפה, צבעוני מאוד וטעים.

פרסנו לפרוסות דקיקות (ממש כמו נייר) גזר, קישוא, דלעת וסלק

הכל חי, בלי הקפצה או אידוי. הוספנו עלי בזיליקום, קצת חסה, קצת בצל ירוק.

טיפטפנו מעל כפית סילאן, מיץ לימון וכפית טחינה גולמית.

ככה כמו שזה בלי מלח בגלל שהירקות חיים טעמם עז ומתקתק

סלט צבעוני ואהוב על כולם.

באירוח כדאי להוסיף גם נבטי חמנייה ולפזר מעל שקדים או אגוזים,

תמיד מפתיע וקוצר מחמאות.

בתיאבון (-;

 
טוב השדה - הארגון לחקלאות ביולוגית אורגנית בישראל

אגריאור - פיקוח ואישור של תוצרת ומוצרים אורגנים

מדינת ישראל - משרד החקלאות ופיתוח הכפר