רסק עגבניות ביתי

בקיץ עגבניות אורגניות בזול ובשפע.

זה הזמן להכין הרבה רסק עגבניות ולהקפיא לשאר השנה.

בריא וטעים, ללא חומרי שימור ופשוט להכנה...

בשמן זית מטגנים בצל (כמה שיותר יותר טעים),
פלפל חריף אחד (לנועזים) ופרוסות משני פלפלים אדומים,
רבעי עגבניות בשלות (כמה שיש),
3-2 גזרים פרוסים (כי גזר מוסיף מתיקות ומעשיר את הרוטב),
אפשר גם סלק רך שנשאר במקרר משבוע שעבר
וכמה עלי סלרי (לא חייבים)
ממליחים ומפפרקים.

מביאים לרתיחה, מחלישים את האש ומצמצמים לשלושת רבעי שעה.

מעבירים לבלנדר, זורקים שן שום ומפעילים.
מתקנים תיבול, מפעילים שוב.
מעבירים לקופסאות פלסטיק קטנות ומקפיאים.

לפני השימוש מפשירים כמה שעות מחוץ למקרר.

למה הרוטב טוב?


דבר ראשון לפסטות, כשחוזרים מביה"ס נשאר רק להכין פסטה.
לבשל בתוכו קציצות דג או עוף (מחממים את הרוטב וזורקים את הקציצות פנימה).
לבשל בתוכו פרוסות חציל, קישוא (מחממים את הרוטב וזורקים את הירקות פנימה).
להוסיף ביצים לרוטב מחומם ויש שקשוקה.
כמה פלפלים חריפים יהפכו את הרוטב לסלסה, תוספת כייפית לקרקרים.
רוטב מעולה לירקות ממולאים.

תהנו (-:

 
טוב השדה - הארגון לחקלאות ביולוגית אורגנית בישראל

אגריאור - פיקוח ואישור של תוצרת ומוצרים אורגנים

מדינת ישראל - משרד החקלאות ופיתוח הכפר