מתכוני קמחים

פוקאצ'ה ללא שמרים מתאימה לכל סוג קמח

בקערה:
כוס קמח, 2 כפיות שמרים יבשים או קוביית שמרים, כפית סוכר וכוס מים.
מערבבים ושמים במקום חמים עד שהתערובת תוססת.
מוסיפים שתי כוסות מים, 1/4 כוס שמן זית, 3.5 כוסות קמח ועוד חופן מתבלין שאוהבים (קצח, רוזמרין, זיתים, אורגנו...).
לשים במיקסר או בידיים לבצק חלק וגמיש (יתכן שתצטרכו לתקן מים או קמח).
צרים את הבצק לצורת עיגול ומניחים בקערה משומנת,
מכסים במגבת ומניחים לבצק לתפוח פי שניים באיזור חמים (כשעה וחצי, אסור להגיד לבצק "נו").
לישה ידנית נוספת להוצאת בועות האוויר, משמנים את הבצק בקצת שמן זית ומניחים לתפיחה נוספת של חצי שעה.
מחלקים לכדורים בקוטר של כ-20 ס"מ ומשטחים אותם (לחיצה כלפי מטה).
יוצרים גומות עם האצבעות, אם צריך מברישים בעוד טיפת שמן זית ומפזרים מעל את התבלין שבחרתם או מה שבא וכמובן מלח גס.

הבצק טוב גם למילוי בגבינות עם עשבי תיבול (שתי כוסות גבינות שונות, עשבי תיבול, ביצה אחת, כף גדושה בקמח, מלח פלפל).

מכניסים לתנור שחומם מראש לחום הכי גבוה 10-15 דקות עד שמשחים.

 
טוב השדה - הארגון לחקלאות ביולוגית אורגנית בישראל

אגריאור - פיקוח ואישור של תוצרת ומוצרים אורגנים

מדינת ישראל - משרד החקלאות ופיתוח הכפר