מתכוני טופו

אנחנו מקפידים להשתמש בטופו קדיתא האורגני המשובח של אימקא הלפרן

שגובן בשיטות מסורתיות, בעיבוד איטי וטעמו הייחודי של הטופו נשמר.

עשיר בחלבונים, ויטמינים ומינרלים וגם סוכרים ושומנים בריאים. מנות מומלצות, בריאות ומשביעות.

פסטו טופו למריחה

זורקים לבלנדר חצי קוביית טופו, צרור בזיליקום גדול, שתי שיני שום, חצי כוס שמן זית, מלח ים ופלפל. אם סמיך מידי מוסיפים מים.

מעבירים לצנצנת ומורחים על הטוסטים בערב. תנסו להציע לילדים לסנדוויצ'ים של ביה"ס. ילדים שאוהבים בזיליקום אוהבים את הממרח הזה.

אפשר להחליף בזיליקום בכוסברה או שילוב של כמה ירוקים שאוהבים.

טופו ונודלס

חותכים את הטופו לקוביות של 1X1 ס"מ. משרים כחצי שעה ב-8 כפות רוטב סויה ו-8 כפות רוטב צילי חריף מתוק.

מקפיצים על מחבת חמה מעט משומנת, מוסיפים לפי רמת הקשיות (ירק קשה נכנס ראשון, חצי דקה בין אחד לשני):

גפרורי גזר, קוביות דלעת, קוביות קישואים, פרחי כרובית קטנים, בצל ירוק, נבטים...מה שאוהבים אפשר להכניס-מה שלא אפשר להוריד.

מוסיפים למחבת את מה שנשאר מהרוטב ושופכים על נודלס דקים.

לביבות טופו

מגרדים במגררת קוביית טופו, גזר, שן שום, צרור פטרוזיליה, כמה עלי נענע, כמה עלי זעתר או אורגנו, בצל יבש.

מוסיפים ביצה גדולה או שתיים קטנות, שתי כפות קוואקר או נבט חיטה

משטחים לעיגולים דקים ומטגנים במעט שמן זית משני הצדדים.

(אידוי קצר של הירקות לפני ההכנה ירככם ויצור עיסה אחידה יותר)

שיפודי טופו וירקות או פירות (או שניהם):

משרים לחמש דקות קוביות טופו בשתי כפות שמן זית, כף דבש, שתי כפות רוטב סויה, שן שום קצוצה וקמצוץ פלפל חריף קצוץ.

משחילים על שיפודי עץ עם פירות וירקות ומניחים על מחבת פסים לוהטת ללא שמן. מסובבים לכל הצדדים וטורפים.

אנחנו בחרנו בעגבנייה, בצלצלי פנינה ודלעת לשיפודי הירקות, פטל ותאנה לשיפודי הפירות אבל הכל הולך...בתיאבון!

פשטידת טופו ומנגולד

לבצק:
כוס קמח מלא
כפית מלח
3 כפות שמן זית
4 כפות מים
חופן עלי אורגנו קצוצים


למלית:
חבילה מנגולד
כמה גבעולי בצל ירוק או כרישה חתוכים,
חבילת טופו קטנה (300 גרם) חתוכה לקוביות קטנות
1/3 כוס קמח מלא
פלפל, מלח, אגוז מוסקט
כמה כפות גרגירי נבט חיטה או שומשום

הבצק:
מערבבים את הקמח המלא, המלח והשמן. מוסיפים את המים ועלי האורגנו ולשים היטב. מכניסים למקרר לשעה.

המלית:
מבשלים את המנגולד במי מלח כמה דקות, מסננים וקוצצים
מוסיפים את הקמח, קוביות הטופו, העלים הירוקים, מלח, פלפל, אגוז מוסקט.
משמנים ומקמחים תבנית, משטחים את הבצק על התבנית ודפנותיה.
מוסיפים את המלית מלמעלה, מפזרים מעל גרגירי נבט חיטה או שומשום.
אופים בתנור בחום בינוני כשעה.

 
טוב השדה - הארגון לחקלאות ביולוגית אורגנית בישראל

אגריאור - פיקוח ואישור של תוצרת ומוצרים אורגנים

מדינת ישראל - משרד החקלאות ופיתוח הכפר