מאפה ירוק עם קינואה תפוחה אורגנית

הקינואה עשירה בחומצות אמינו ובחלבון, עתירת סיבים תזונתיים.

הנה מאפה פשוט שמתאים לארוחת בוקר, צהריים או ערב, טעים מאוד, בריא ומשביע.

אספנו עלים ירוקים בכמות שתמלא סיר רחב.

בחרנו במנגולד, פטרוזיליה מסולסלת, בצל ירוק, צרור נענע, בצל יבש,

אנחנו אוהבים קצת חריף אז צירפנו פלפל חריף אחד.

אבל כמובן שהכל מתאים. גזר, תפוחי אדמה, קולורבי או בטטות מגוררים, שומר, זעתר....

שתי כפות שמן לסיר רחב ואליו זרקנו עלים קצוצים (ממש לא דק דק-דקת עבודה).

הוספנו מלח, פלפל, זרעי שומר, נגיעת קינמון.

גם התבלינים יכולים להשתנות בהתאם לטעמים שאוהבים או מה שיש בבית.

ערבבנו שלוש דקות עד שהעלים התכווצו.

הוספנו שתי כפות טחינה גולמית מלאה וארבע כפות יוגורט עיזים (אפשר מיכל קטן של יוגורט או רק טחינה מלאה).

שפכנו בערך כוס וחצי של קינואה תפוחה (ככה וככה, שהעיסה תהיה מעט דביקה),

שתי ביצים, ערבבנו, העברנו לתבניות שקעים ואפינו.

צילמנו וחיסלנו תוך עשר דקות. ממש ממש ממש מומלץ!

 
טוב השדה - הארגון לחקלאות ביולוגית אורגנית בישראל

אגריאור - פיקוח ואישור של תוצרת ומוצרים אורגנים

מדינת ישראל - משרד החקלאות ופיתוח הכפר