חגיגת שוקולד וקקאו

קינוח בריא, כייפי שעושה מצב רוח טוב.

הקקאו הטבעי, אחד ממזונות העל, בעל תכונות מעוררות, עשיר באנטיאוקסידנטים,

מחזק את מערכת החיסון, מעורר, גורם להרגשה טובה ומרגיע,

מתאים לסובלים מיתר לחץ דם, לסובלים מיתר כולסטרול,

מאזן רמות סוכר בדם, משפר זרימת חמצן בגוף, מקל על כאבי מחזור,

מפחית תאבון....ועוד המון תכונות מייטיבות.

מה הפלא שהחלטנו לנסות.

אנחנו מכינים שוקולד מחומר גלם טהור, קקאו טבעי גולמי, לא מעובד,

אינו מכיל סוכר כמו שאנחנו מכירים. הקקאו הגולמי מר מאוד.

אנחנו משתמשים בערכה להכנת קקאו של דרור (ניתן להשיג בחווה האורגנית במרחביה)

ככה לא מתעסקים עם יחסי כמויות, הכמות מתאימה בדיוק.

המסנו חמאת קקאו ועיסת קקאו בסיר מעל סיר עם מים, המתקנו בדבש וסירופ מייפל אמיתי

עד שמצאנו את דרגת המתיקות-מרירות המטרפת חושים.

אפשר להמתיק בסירופ אגבה איכותי, סטיביה או ממתיק איכותי אחר.

בינתיים על להבה נוספת קלינו גרעיני חמנייה אורגניים ושומשום מלא אורגני.

אתמול השרינו דובדבנים אורגניים מיובשים בליקר רימונים וטיפת סירופ מייפל אמיתי.

קירמלנו שקדים אורגניים בסירופ מייפל אמיתי.

(מה הקשר בין כל זה לשוקולד? יש המשך)....

הריח, דרך אגב, מוציא את כל המתבגרים מהחדרים למטבח.

בינתיים מילאנו שקעי סיליקון. אדומים עם שבבי קקאו קלויים וגרוסים,

צהובים פידרנו עם אבקת חרובים, לכתומים זרקנו דובדבן בליקר

ובכחולים את השקדים המקורמלים. חבל שנגמרו לנו שבבי הקוקוס

ובכלל יש הרבה מקום ליצירתיות במתכון הזה...

על הכל שפכנו את השוקולד המומס. אבל...הכמות גדולה.

אז עשינו ככה עם מה שנשאר-

את השקדים זרקנו לתבנית סיליקון עגולה בינונית, שפכנו שוקולד

ועל הכל פיזרנו את גרעיני החמנייה והשומשום המלא הקלויים.

טופפנו עם היד שהזרעים ישקעו מעט בשוקולד.

ובכל זאת...נשאר עוד קצת שוקולד (אמרנו כבר שהכמות גדולה)?

ערבבנו את כל השאריות: דובדבנים וליקר, גרעיני חמניה ושומשום

והעברנו לתבניות שקעים. זה יהיה שוקולד למבוגרים.

העברנו את הכל למקרר, בערך לשעה. הפרדנו מה שצריך, חתכנו מה שצריך.

הכמות גדולה וכייפית, הטעם אמיתי וטהור, שוקולד גן עדן.

כיבדנו את המשפחה, הבאנו גם לחווה וכיבדנו את החברים, כולם ביקשו עוד.

מוזמנים אלינו להתכבד!

 
טוב השדה - הארגון לחקלאות ביולוגית אורגנית בישראל

אגריאור - פיקוח ואישור של תוצרת ומוצרים אורגנים

מדינת ישראל - משרד החקלאות ופיתוח הכפר