זרעים מונבטים-נבטוטים
מכירים?
אלו הם זרעים שהתחילו תהליך נביטה, שילוב של הזרע והנבט שהנביטו ממנה. להבדיל מהנבטים הסיניים העבים, או נבטי האלפלפה המוכרים,
כאן מדובר לא רק בנבטים שהנצו, אלא גם בקיטניה שהולידה אותם וזה בדיוק מה שהופך אותם לפצצת ערכים תזונתיים בתכולת קלוריות נמוכה. כמות הויטמינים והחלבון מוכפלת פי כמה וכמה. לדוגמא, בזרע חיטה שהונבט, תוכפל כמות ויטמין E פי שלושה וויטמינים ממשפחת B פי שישה.
בתהליך ההנבטה משתתפים אינזימים אנטי דלקתיים המונעים תהליכי חימצון, עוזרים לעיכול, מעכבים תהליכי הזדקנות ומשפרים נשימה תאית.
ניתן לשלבם בסלטים, להקפיץ קלות בשמן זית ולפזר על אורז, פירה או לצרף לבצק לפני אפיית לחם.
צ'יזיקי מעולה ישלב בין המלפפון, השום והנענע גם נבטוטים מוקפצים קלות בטיפונת שמן זית.
מג'דרה מאורז פרא ונבטוטים, כמובן שאפשר גם עם קינואה או בורגול:
בשמן זית מטגנים עד להזהבה בצל ושום, מוסיפים קופסאת נבטוטים, מקפיצים כמה דקות,
מתבלים במלח ופלפל ושלוש כפות סילאן.
מוסיפים למחבת חמש כפות מים ונותנים להם לרכך את הנבטוטים ולהתאדות.
מערבבים עם אורז חם שהוכן מראש.
 
טוב השדה - הארגון לחקלאות ביולוגית אורגנית בישראל

אגריאור - פיקוח ואישור של תוצרת ומוצרים אורגנים

מדינת ישראל - משרד החקלאות ופיתוח הכפר