מתכונים

מרק ג'ינג'ר עם ירקות כתומים

וחלב קוקוס

בסיר בינוני מטגנים לפי הסדר:

בצל קצוץ,שן שום, שתי פקעות

ג'ינג'ר מקולפות וקצוצות,

5גזרים, נתח דלורית

ו/או נתח דלעת, מוסיפים

שתי כפות רוטב סויה,כפית שמן שומשום, שתי כפות מייפל.

מוסיפים ציר עוף או

מים עם אבקת עוף אורגנית

בכמות של שלוש כוסות

ונותנים לנוזלים לרתוח ולירקות

להתרכך. כשרותח מוסיפים

כוס חלב קוקוס לרתיחה שנייה.

מרסקים הכל במוט ריסוק

או מעבד מזון. מתקנים תיבול.

מעטרים כל צלוחית בכמה

עלי מרווה שמוסיפים טעם,

גרעיני דלעת או צנוברים מושחמים, פלפל גרוס.

יש לך תאנה בסלט

פורסים בצלחת רחבה עלי חסה מהחלק הפנימי,

עליהם צרור עלי רוקט,

עליהם 6 תאנים פרוסות,

כמה פיסות גבינת עיזים,

כמה עלי נענע חתוכים.

על הכל רוטב:

מיץ מחצי לימון,

3 כפות שמן זית,

כף דבש,

צנוברים קלויים

או פרוסות שקדים,

מלח, פלפל.

מדיאס-קישואים ממולאים גבינות

מתכון אהוב חגיגי ופשוט של

סבתא שלי, הילדים שלי מתים עליו: פורסים קישואים לאורך (סירות)

מוציאים בעזרת כפית את התוכן

ומניחים בקערה, אליה מוסיפים

את כל הגבינות שנשארו במקרר

או שכמעט פג תוקפן, מלח, פלפל,

קצת עשבי תיבול קצוצים ופירורי

לחם או קוואקר או נבט חיטה...

ביצה-חובה.

זו ההזדמנות לסיים עודפים.

העיסה צריכה להרגיש כמו בוץ דביק.

ממלאים את החריצים שבקישוא

ומהדקים טוב, טובלים בצלחת מים

שטרפנו בה כף קמח וביצה

ומטגנים במעט שמן זית (סוגרים).

טעים ככה אבל אנחנו לא מוותרים

על פרק ב', במחבת:

בשמן זית מקפיצים שיני שום

(מה כמה? כמה שיותר)

מוסיפים עגבניות קצוצות, מלח, פלפל,

פפריקה ומצמצמים את הרוטב

פורסים את הסירות ומבשלים

5-10 דקות.

מגישים עם סלט ירוק ליד או יוגורט

מתובל בשום, אגוז מוסקט,

כמה טיפות שמן זית

ועשבי תיבול קצוצים.

לחם

פשוט,בריא וטעים

בלי הסתבכויות

4כוסות קמח מלא

(תנסו את הקמח של אסף-

זול, איכותי ואוורירי)
2 כפיות שמרים יבשים,
3 כפיות מלח,
1/2 כוס גרעיני חמניה,
1/3 כוס שומשום
כ-5 כוסות מיים פושרים.

לערבב טוב את כל החומרים

בידיים רטובות, למרוח שמן ולהתפיח

שעתיים בקערה מכוסה.

להעביר לתבנית מאורכת ומשומנת ולהתפיח עוד

חצי שעה.

לאפות בחום בינוני 40דקות.

אפשר להחליף את הדגנים

בזיתים, עגבניות מיובשות,

תבלינים, חמוציות...

דלעת יפנית במילוי אורז

(תודה לנחשון מגזית על המתכון והדלעות)

הדלעת היפנית, מלבד היותה יפהפייה

גם מתוקה מהדלעת שאנחנו מכירים.

קוטמים לדלעת את הראש

ומרוקנים מזרעים. ממלאים באורז עשיר

מבושל ומתובל (כל ווריאציה מתקבלת,

אצלנו אוכלים עם בצל, שום, ועשבי תיבול)

סוגרים את המכסה, מכסים בנייר כסף

ומכניסים לתנור לשעה וחצי בחום גבוה.

ווריאציה נוספת אפשרית:

מרק דלעת מוגש בדלעת יפנית

לקטום את ראש הדלעת, לנקות מגרעינים

לתבל ע"פ הטעם..פלפל שחור, בהרט..

להכניס פתוח לתנור לוהט ל-45 דקות.

להכנת המרק

בסיר עם מים מבשלים כמה נתחי דלעת,

דלורית (אפשר), גזר, חצי בצל ושמיר

כשהירקות מתרככים, להוציא את המים

(עד שישארו מים בכמות של ספל-

ספל וחצי) ואת עשבי התיבול,

לזרוק לסיר שן שום ולטחון.

לתבל ע"פ הטעם בעשבי תיבול טריים,

מלח, פלפל וטיפת אבקת מרק אורגנית.

למזוג את המרק לדלעת ולהגיש

מומלץ עם כף יוגורט

מלפפונים כבושים

1 קילו מלפפונים קטנים
10-12 שיני שום
חופן גבעולי שמיר טרי
1/4 כוס חומץ
מלח, פלפל חריף, פלפל אנגלי
עלי חזרת (ניתן להשיג אצלנו ללא תשלום)

שוטפים את המלפפונים ומעבירים לצנצנת

ביחד עם כל הרכיבים האחרים (בקומות).
ממלאים את הכלי במים בעזרת כוס

עד שהמים מכסים את המלפפונים.
על כל כוס מים יש להוסיף כפית מלח.
כדאי לשים למעלה עלה חזרת

שמוסיף טעם נהדר (תודה לרחל אברמוב).
סוגרים את הצנצנת היטב ומניחים בצל.
לטעום ולהעביר למקרר לאחר 3 עד 6 ימים

(בהתאם להעדפת הטעם ורמת הקשיות).

סלט מנגולד

1בצל
3 שיני שום
צרור מנגולד ואפשר להוסיף גם פטרוזיליה,

כרפס, כוסברה, זעתר(כל עלה יוסיף יותר)

מיץ לימון ע"פ הטעם.


אופן ההכנה:
בסיר רחב לטגן בצל ושום בשמן זית עמוק
לכבות את האש ולהוסיף רצועות מנגולד,
לכסות את הסיר ל-10 דקות.
כדאי להוסיף עלים ירוקים קצוצים נוספים.
להוסיף מיץ לימון, מלח ופלפל,
טעים קר וחם.

עגבניות מיובשות בתנור


לחצות עגבניות שרי או לפרוס

עגבניית תמר גדולה, לנקות מגרעינים,

לפרוס על נייר אפיה כשהקליפה כלפי מטה.
לזלף מעל שמן זית, עלי קורנית (טימין)

או/ו זעתר או/ו אורגנו טריים
מלח גס, פלפל שחור ומעט אבקת שום.
100 מעלות לשלוש שעות עד שיתכווצו.
להעביר לצנצנת עם שמן זית ועלי תבלין
(קורנית, זעתר, אורגנו, רוזמרין, פלפל...

בקיצור מה שרוצים).
מקסים בתור מתנה, נהדר בסלטים,

בפשטידות ובלחמים שנאפים בבית.

מרק כרפסיה (איילת)


זהו מרק כרפס שאנחנו אוכלים בחגים,

למדתי אותו מסבתא שלי (ספרד) והוא

טעים ועשיר באופן מיוחד.


בסיר גדול מקפיצים לכמה דקות בשמן זית

ע"פ רמת קשיות הירק:
טבעות מ-6 גזרים, 7 שיני שום פרוסות,

צרור גבעולי כרפס קצוץ בעובי ס"מ.
4 עגבניות גדולות חתוכות לקוביות.
מלח, פלפל, פפריקה, א.מרק אורגנית,

קופסת עגבניות מרוסקות קטנה.


ערבוב קל בכף עץ,


קוצצים ומוסיפים את שאר עלי הכרפס,

מרתיחים ומוסיפים צרור נענע קצוץ גדול

מאוד (לא לפחד ולא להתבייש, בוחטה).
אפשר להוסיף קניידלך- מעשיר מאוד.

לפעמים אני מוסיפה מנגולד או תרד.

פסטו מרוקט

הרוקט הוא ירק מריר

אך בעל תכונות נפלאות

לשמירה על מערכת

החיסון והראייה.

טעים מאוד כתוספת לסלטים

קרים אבל אפשר גם להכניע

אותו ולהפוך אותו לפסטו

שונה ומיוחד על הספגטי

רק מי שאוהב טעמים מרים!

במעבד מזון:

צרור קטן של עלי רוקט

(להזהר עם הכמות

שלא יהיה מר מידי).

חצי כוס שמן זית

שן שום

נתח פרמזן ע"פ הטעם

פלפל גרוס, מלח

שופכים על הספגטי

מפזרים צנוברים קלויים,

כמה עלים ירוקים אחרים:

פטרוזיליה, זעתר, נענע...

פינת המומלץ:

תנסו להוסיף קצת גרנולה

משובחת מלמעלה.

לצועדי המסלול הבטוח:

להחליך רוקט בבזיליקום!

מתכון כפי שהעבירה לנו אורה דניאלי:

מתכון חמוד לדלורית

לחתוך אותה לחצי ושוב לחצי(לאורכה).

כמו כפיות דקורטיביות.

למרוח עם מעט שמן זית ולפזר מלח.

בתנור על נייר אפיה ב-200מעלות

כשהחלק הפנימי כלפי מעלה–

עד שיתרכך.

להכין בצלוחית כף טחינה גולמית

מעורבת בכף סילאן

למרוח את ה"ממרח"על הדלורית

המוכנה בעודה חמה

ולאכול בתאבון עם כפית.

(עבר ביקורת ארוחת ערב

13.7 משפ' מרגלית-

ציון חבל"ז)

נשמח אם תשתפו אותנו משלכם וכמובן שנפרסם
 
טוב השדה - הארגון לחקלאות ביולוגית אורגנית בישראל

אגריאור - פיקוח ואישור של תוצרת ומוצרים אורגנים

מדינת ישראל - משרד החקלאות ופיתוח הכפר