תזונה בריאה

מה? תפוח אדמה בינוני מכיל 45% מהערך היומי המומלץ של ויטמין C, 21% מהערך היומי המומלץ של אשלגן, 3 גרם של סיבים תזונתיים, וכל זה "במחיר" של 100 קלוריות בלבד.

שטויות במיץ עגבניות? ממש לא. בין שאר מרכיביה מכילה העגבנייה חומר הנקרא ליקופן, חומר הצבע המעניק לה את צבעה האדום, תפקידו החשוב ביותר הוא חיזוק מערכת החיסון של הגוף למניעת מחלות.

אלוף בצלות- הבצל עשיר בויטמינים C ו-B6, מינרלים ואשלגן. סגולותיו הרפואיות של הבצל, רבות.

מחזק טבעי למערכת החיסון, מטהר דם ומזרז הפרשות רעלים מהגוף.

כמו כן, מסייע להמסת קרישי שומן בדם ולתהליכי חילוף חומרים בגוף.

ואלוף שום- השום מכיל חומצת אליצין שאחראית לריחו ולתכונותיו האנטיביוטיות הטבעיות.

הוא אנטיאוקסידנט רב עוצמה, מכיל ויטמין A וויטמין C. מעודד פעילות תאי דם לבנים ובכך מסייע במניעת מחלות.

כמו כן מקטין רמת כולסטרול רע ומגדיל רמת כולסטרול טוב.

מלפפון- חשיבותו של המלפפון כירק מקרר, משתן ועוזר לנקות רעלים מהגוף.

למה אליעזר אהב גזר? הגזר עשיר בבטא קרוטן, חומר המשמש ליצירת ויטמין A, והמעניק לגזר את צבעו הכתום. 100 גרם גזר מכילים כ-8 מ"ג בטא קרוטן המספקים את רוב התצרוכת היומית המומלצת לאדם של ויטמין זה.

הגזר משופע בתכונות המסייעות במאבק במחלות ובריפוי פצעים ומגן על העור מקרינת השמש.

סלק- סלק אדום משפר את מערכת החיסון בגוף ע"י שיפור מעבר חמצן לתאים ולרקמות. הוא עוזר לייצב את רמת החומציות בגוף, דבר החשוב לחסינות הגוף מכיוון שבקטריות גדלות ומתפתחות כשרמת החומציות בגוף לא מאוזנת.

 
טוב השדה - הארגון לחקלאות ביולוגית אורגנית בישראל

אגריאור - פיקוח ואישור של תוצרת ומוצרים אורגנים

מדינת ישראל - משרד החקלאות ופיתוח הכפר