טיפים מהחווה האורגנית

פטרוזיליה, כוסברה, נענע, מרווה, רוזמרין, רוקט, שמיר, ריחן, זעתר...

מה עושים עם עשבי התיבול שנשארו חוץ מחביתת ירק?

*קוצצים וממלאים תבניות קרח, עוטפים בניילון נצמד מהסוג הנדבק, כל פעם שולפים קרחון.

*מרתיחים במעט מים עם מלח, פלפל, מעט בהרט, מקפיאים ומוסיפים למרקים בתוספת למים.

*מערבבים לתוך גבינות.

*מחממים חצי כוס שמן זית בסיר קטן, מכבים את האש וזורקים לשמן בעודו חם מלא עשבי תיבול ושום קצוצים

והרי רוטב מלא טעמים וניחוחות לפסטה, כמובן שגבינה מגוררת משדרגת את כל העסק.

*כל אורז ישמח לערבוב עם עשבי תיבול.

*קוצצים דק דק לתוך צלוחית עם שמן זית, מלח, פלפל ומעט לימון. מגישים ליד הטוסטים של ארוחת הערב,

או לצד כל תוספת.

טיפ לבכיינים

אם קיצוץ הבצל קורע את לבכם, קצצו אותו מתחת למים או הקפיאו אותו לפני כן.

טיפוח אורגני

מריחת מיץ בצל על הפנים ינקה ויטהר, יסייע להתחדשות העור ויטשטש קמטים.

פרוסות מלפפון על 96% הלחות שבהם יחד עם אפקט הקירור יעלימו שקיות תחת כל עין.

מגרד? להרחקת תולעים ממערכת העיכול אצל ילדים-

לפני שרצים לקנות תרופה כדאי לתת להם לשתות מעט מיץ בצל, לבלוע זרעי מלפפון

או למרוח שן שום טריה על טוסט ולתת להם לנשנש, יסריחו אבל יתנקו.

דלקת בדרכי השתן? גם כאן מיץ בצל יעזור.

כאבי גרון? שיעול? ניתן להכין סירופ מקל ומטפל מבצל חתוך ודבש אורגני.

סירופ נוסף יעיל ובעל תכונות נפלאות: הרתיחו במעט מים מסוכרים גבעולי ופרחי חסה, סגרו בצנצנת

ושתו כסירופ ע"פ הצורך. תתקשרו- צוות החווה האורגנית במרחביה ישמח לתת לכם גבעולים ופרחים.

הסרת ראש הגזר תאריך את חיי המדף שלו, לאחר מכן לעטוף ולשמור במקרר.

כדי לשמר את החסה לאורך זמן רצוי לשטוף אותה, לייבש אותה היטב, לצרור את העלים יחדיו בצורה רופפת ולא הדוקה, לעטוף את הצרור בנייר סופג ולאכסן בתוך קופסא אטומה.

תפוח אדמה שיאוחסן בקירור יהפוך את העמילן לסוכרים וטעמו יהיה מתוק יותר.

נדודי שינה? נסו לאכול עלי חסה טבולים בשמן זית ותזכו לשינה עריבה.

 
טוב השדה - הארגון לחקלאות ביולוגית אורגנית בישראל

אגריאור - פיקוח ואישור של תוצרת ומוצרים אורגנים

מדינת ישראל - משרד החקלאות ופיתוח הכפר