איך תרצה את הביצה?

כל ביצה שקונים אורגנית או לא, חשוב לוודא שעברה בידוק בתחנת מיון.
בתחנת המיון הביצה עוברת שיקוף בו מוודאים שאינה פגומה.
הביצים הסדוקות והמלוכלכות נזרקות ונתוני הבדיקה מודפסים על הביצה.


ביצה שנקנתה ישירות אצל מגדל לא עברה בדיקה כזו ויש לקחת בחשבון
שביצה פגומה, שבורה, מלוכלכת או לא טרייה עלולה להכיל חיידקים
שפגיעתם מסכנת חיים.

על ההבדל בין ביצים אורגניות לביצי חופש:
הביצים האורגניות הוטלו ע"י תרנגולות שגודלו בשטח פתוח, לא חוסנו,
לא טופלו באנטיביוטיקה ולא ניתנו להם תוספי תזונה מלאכותיים.
חברת "אגריאור", בעלת הסמכה מהפדרציה האורגנית העולמית מפקחת
על התהליך משלב הגידול, בבדיקה שמזון התרנגולת אורגני, שהתרנגולת נהנית מתנאי גידול נוחים
ועד פיקוח על בדיקת הביצה בתחנת המיון.

ביצי החופש מוטלות מתרנגולת שגודלה כמו האורגנית בשטח פתוח
אך תזונתה מעובדת ורגילה, והיא מקבלת תרופות כמו בלולים התעשייתיים.

אך מעבר לערכים התזונתיים ולהבדל בטעם עלינו לזכור שתרנגולת היא יצור חי

ומחובתנו לדאוג לרווחתה ובריאותה. עדיין רוב העופות בארץ חיים בתנאים מחפירים,

בצפיפות ובליכלוך, בכלובים קטנים ופוצעים.

פינת הטיפ:
לא רוחצים ביצים, ביצה חדירה למים והלכלוך עלול לחלחל יחד איתם פנימה,
דבר הגורם לזיהומים ולקלקול הביצה.
לתבשילי קדירות, לרחוץ את הביצה בסמוך להכנסתה לתנור.
אם בכל זאת בישלת, טיגנת ביצה מלוכלכת, שהייתה בחום במהלך כמה דקות
תשמיד את החיידקים.

 
טוב השדה - הארגון לחקלאות ביולוגית אורגנית בישראל

אגריאור - פיקוח ואישור של תוצרת ומוצרים אורגנים

מדינת ישראל - משרד החקלאות ופיתוח הכפר